Datum: 08/08/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Achter de Kazerne
Malinwa heeft felbevochten eerste seizoenszege beet

KV Mechelen wurmt zich voorbij Moeskroen dankzij Veselinovic en Claes

Malinwa heeft felbevochten eerste seizoenszege beet
Foto: © photonews

KV Mechelen heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. Achter de Kazerne won het een erg nerveus duel uiteindelijk met 3-1. Het stadion slaakte een zucht van verlichting en opluchting, want echt genieten was het nog niet in Mechelen.

Aernout Van Lindt in Mechelen

Zowel Mechelen als Moeskroen pakten dit seizoen nog geen punt, dus was het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Met coaches Jankovic en Janevski twee vurige types langs de lijn, die bovendien beiden zelf hun taalbad al hebben genomen en vlekkeloos Nederlands kunnen.

Malinwa stuurde bij: Van Damme en Verdier stonden in de basis ten koste van De Petter en Naessens. De eerste thuiswedstrijd op de bouwwerf die Achter de Kazerne even is moest en zou gewonnen worden: zelfs de 3999 fans op de nieuwe staantribune geloofden daar nog volledig in.

Nerveus gedoe

We kregen echter een erg nerveus potje voetbal voorgeschoteld. Het aantal keer dat Volkov, Paulussen en co gewoon een bal blind naar voren trapten? Niet op een hand te tellen. Soms echt paniekvoetbal bij Malinwa, al was daar eigenlijk weinig tot geen reden toe.

Moeskroen was namelijk absoluut niet naar Achter de Kazerne gekomen om te voetballen: al in de eerste helft begon keeper Marciano tijd te rekken voor de Henegouwers.

Weinig echt gevaar, vooral Van Damme kon dreigen. Vlak voor de nodige frisdrank op een hete zaterdagavond kon Veselinovic uiteindelijk een corner in doel werken.

60 seconden rust, langer echt niet

In de tweede helft kwamen de bezoekers gretiger uit de kleedkamers, maar toen een vrije trap van Kosanovic dwars voorbij alles en iedereen in doel vloog, leek Malinwa de schaapjes op het droge te hebben.

Balverlies van Bateau en 60 seconden later was het via Dingomé - lekker binnengekopt, dat wel - alweer 2-1. En dus gingen we verder in hetzelfde nerveuze spel, met steeds vaker onzorgvuldigheden aan beide kanten.

RMP probeerde het tussen hangen en wurgen op de counter, Verbist had het erg lastig om de match onder controle te krijgen. Voetbal was al lang naar het tweede plan verwezen, al had Peyre de gelijkmaker in de slotfase aan de voet. Een zucht van opluchting galmde door het stadion, beide coaches hebben nog werk aan de winkel.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Gillet Jean-François 90' -
Kosanovic Milos 90' -
De Witte Seth   90' -
Cisse Ibrahima 90' -
Van Damme Joachim A 80' -
Paulussen Laurens   90' -
Volkov Vladimir 90' -
Hanni Sofiane 90' -
Veselinovic Dalibor A 90' -
Verdier Nicolas 70' -
  Bank G Beoordeel
Bateau Sheldon 64' -
Cocalic Edin 26' -
Naessens Jens 20' -
Claes Glenn 10' -
De Petter Steven -  
Rits Mats -  
Wolski Rafal -  
Coosemans Colin -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Marciano Ofir 90' -
Peyre Thibault 90' -
Mezague Teddy 90' -
Dussenne Noë 90' -
Gulan Nikola 90' -
Michel Julian 90' -
Vaccaro Luigi   90' -
Dingome Tristan 84' -
Badri Anice 68' -
Scepovic Marko 90' -
Kocur Corentin 45' -
  Bank G Beoordeel
Boumediene Yaya A 45' -
Pavlovski Marko 22' -
Jakolis Marin 6'  
Dautovic Emir -  
Rausin Thibault -  
Mohamed Dimitri -  
Monteyne Pieterjan -  
Herbeleef KV Mechelen - Moeskroen

Vooraf