Onze rapporten van de EK-voorronde: deze Rode Duivels waren top, werk aan de winkel voor sommigen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
Onze rapporten van de EK-voorronde: deze Rode Duivels waren top, werk aan de winkel voor sommigen
Foto: © Photonews

De Rode Duivels plaatsten zich vorige week reeds voor het EK 2016 en speelden afgelopen dinsdag hun laatste wedstrijd van de EK-kwalificatiecampagne. Maar wie waren nu eigenlijk de toppers en floppers van deze campagne? Wij gaven onze internationals een rapport.

Door Timothy Collard

Allereerst een woordje uitleg. We gaven enkel de spelers die minstens drie keer in de basis stonden tijdens de EK-voorronde een rapport. Spelers als Nacer Chadli, Thomas Vermaelen, Laurent Depoitre en noem maar op staan dus niet in deze lijst.

De uitblinkers

Kevin De Bruyne 9

Net als tijdens de kwalificatiecampagne voor het WK 2014, was De Bruyne andermaal de grote uitblinker bij de nationale ploeg. Op rechts of op de 10, de aanvallende middenvelder van Manchester City maakt vaak het verschil.

Thibaut Courtois 9

Courtois was tijdens deze campagne op geen foutje te betrappen en hield de Duivels recht op cruciale momenten. De doelman van Chelsea slikte amper drie doelpunten in acht wedstrijden (2 van Dzeko, 1 van Bale, nvdr.)

Radja Nainggolan 8

‘De ontdekking’ van deze campagne. We wisten allemaal al dat Nainggolan een topper was, maar nu is hij ook onmisbaar geworden bij de nationale ploeg. Een krijger die op verdedigend én aanvallend vlak zijn steentje bijdraagt. Die fout tegen Wales? Ja ok… Maar die vergeven we hem.

Dries Mertens 8

‘Driesje’ kreeg eigenlijk te weinig kansen… Maar toen hij op het veld stond toonde hij toch gewoon zijn klasse. Op dit moment is de winger van Napoli eerste keuze op de rechterflank, en dat is maar normaal zeker.

Toby Alderweireld 8

Alderweireld is iemand die nooit teleurstelt, en waar je altijd kan op rekenen. De ex-speler van Ajax realiseerde niet voor niets een transfer naar Tottenham, waar hij ook basisspeler is. Alderweireld toonde bovendien dat hij ook in het hart van de defensie kan schitteren bij België.

Marouane Fellaini 8

Naar het einde van de campagne toe net iets minder gespeeld, maar Big Fella toonde zich toch maar weer eens beslissend op belangrijke momenten. Nu nog speelminuten verzamelen bij Manchester United, Marouane…

Nicolas Lombaerts 8

Door het afscheid van Daniel Van Buyten en de blessures van Thomas Vermaelen en Vincent Kompany, kreeg Lombaerts heel wat kansen van Marc Wilmots. Een zeer betrouwbare mandekker, zo is nog maar eens gebleken.

Jan Vertonghen 7

Ook op 'Sterke Jan' kan de bondscoach altijd terugvallen. De verdediger van Tottenham, bij de Duivels vaste linksback, deed het goed. Maar niet zo goed als enkele andere verdedigers. Daarom een 7.

Matig

Eden Hazard 6

Eden, van jou verwachten we toch dat tikkeltje meer. De allerlaatste matchen waren beter, maar over de volledige lijn was het toch allemaal een beetje te weinig voor de Speler van het Jaar uit Engeland.

Vincent Kompany 6

Te vaak geblesseerd om aanspraak te kunnen maken op betere punten. Voorts ook niet altijd geweldig toen hij wél op het veld stond. Denk maar terug aan de bizarre rode kaart tegen Israël.

Romelu Lukaku 6

Hij wil graag, maar het kwam er tijdens deze campagne weinig tot zelfs niet uit. Lukaku had het vaak moeilijk toen hij mocht opdraven en kon niet één keer scoren.

Christian Benteke 6

Maar ook die andere spits, Benteke, kon ons niet overtuigen. Big Ben is de eerste spits van Wilmots, maar ook de aanvaller van Liverpool scoorde maar één keer tijdens deze campagne.

Divock Origi 6

En ook deze jongen maakte allesbehalve een onuitwisbare indruk tijdens deze campagne. Origi stond drie keer aan de aftrap, scoorde één doelpunt, maar toonde te weinig flitsen van zijn talent.

Ondermaats

Axel Witsel 5

Voor onze redactie was Axel Witsel de minste van alle Rode Duivels tijdens deze campagne. Te weinig diepgang en te weinig rendement. Dringend dat niveau bij de nationale ploeg opkrikken, Axel!

Wie vond jij de beste Rode Duivel van de campagne?

59%
5%
33%
2%
0%
2%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties