De onwaarschijnlijke statistieken van De Bruyne bij City

De onwaarschijnlijke statistieken van De Bruyne bij City
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne kroonde zich woensdagavond in blessuretijd tot matchwinnaar bij Manchester City. Lang niet zijn eerste belangrijke doelpunt voor The Citizens sinds zijn transfer.

Op het einde van de transferperiode haalde City De Bruyne weg bij Wolfsburg. De ploeg uit Manchester legde 74 miljoen euro op tafel. De reacties waren gemengd, maar intussen heeft de Rode Duivel de criticasters de mond gesnoerd. 

Sinds zijn aankomst in het Etihad Stadium kan hij fantastische statistieken voorleggen. In negen gespeelde wedstrijden (waarvan zeven als basisspeler) scoorde hij vijf keer en gaf hij ook al vijf assists. 

Elke 68 minuten beslissend

De Bruyne speelde al 685 minuten. Dat betekent dus dat hij elke 68 minuten beslissend is. Indrukwekkende cijfers voor de middenvelder!

Pellegrini posteerde hem al op verschillende posities: centraal, op links, op rechts, en tegen Sevilla zelfs als tweede aanvaller. Allemaal geen probleem voor Kevin, die momenteel alles wat hij aanraakt in goud verandert. 

Het was alweer een schitterende week voor de Oost-Vlaming. Hij werd tot Speler van de Maand uitgeroepen door de fans van Manchester City en weet dat hij bij de 23 finalisten is voor de Gouden Bal. 

Manuel Pellegrini weet het al: de Rode Duivel is in die paar weken tijd al onmisbaar geworden voor The Citizens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties