Zet mee uw schouders onder het Fonds Jo Vanhecke dat veiligheid en sociale initiatieven in het voetbal stimuleert

Redactie
| 0 reacties
Zet mee uw schouders onder het Fonds Jo Vanhecke dat veiligheid en sociale initiatieven in het voetbal stimuleert
Foto: © photonews

Onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting en met de steun van de Voetbalcel van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken, de Voetbalbond en de Pro League, werd recent het Fonds Jo Vanhecke opgericht. Dat wil onder meer het racisme in het voetbal tegengaan en de veiligheid verhogen.

Jo Vanhecke overleed begin 2015 onverwacht op 40-jarige leeftijd. Hij was op dat ogenblik directeur van de Voetbalcel van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en tevens voorzitter van de Standing Committee of the European Convention on Spectator Violence van de Raad van Europa.

Hij stond ook aan de wieg van een gecoördineerde aanpak van voetbalgeweld door middel van preventie en repressie. Het fonds dat nu zijn naam draagt, moet er mee voor zorgen dat voetbal een feest is voor heel de familie. Het kreeg dan ook snel de steun van de FOD Binnenlandse Zaken, van de Voetbalbond en van de Pro League.

Oproep loopt nog tot 18 januari 2016

Met zijn eerste oproep wil het Fonds projecten steunen die racisme aanpakken, de veiligheid verhogen van personen met een beperking, sociale waarden bijbrengen bij jeugdige spelers, voorlichtingscampagnes tegen pyrotechnische middelen, alcohol- en druggebruik opzetten of die samenwerkingsverbanden organiseren tussen clubs en de buurten rond de stadia. 

Er is 38.000 euro ter beschikking en maximum 7.500 euro per goedgekeurd project. De oproep staat open voor voetbalclubs, overkoepelende bonden, vzw’s of feitelijke verenigingen die rond het voetbal werken en voor erkende supportersorganisaties. Hij loopt nog tot 18 januari 2016.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties