Westerlo biedt Anderlecht-verdediger langverwachte kans op het hoogste niveau: "Anders werd het misschien te laat"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 35 reacties
Westerlo biedt Anderlecht-verdediger langverwachte kans op het hoogste niveau: "Anders werd het misschien te laat"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Enkele dagen na zijn 20ste verjaardag heeft Hervé Matthys zijn felbegeerde uitleenbeurt beet. Bob Peeters merkte de Anderlecht-belofte twee jaar geleden op en heeft hem nu te strikken.

Sinds Nieuwjaar keek Matthys uit naar een club die hem wilde huren zonder aankoopoptie. "Bij Anderlecht had ik voorlopig geen uitzicht op een kans. Dus deed ik mee aan enkele beloftenmatchen om me in de kijker te spelen", vertelt de linksvoetige verdediger bij Voetbalkrant.com.

Als verdediger had ik de ploegen niet voor het uitkiezen

Hervé Matthys

Met succes. Het Nederlandse Willem II meldde zich. Toch volgde de doorbraak pas zaterdag toen Westerlo kwam aankloppen. "Bob Peeters volgt me al twee jaar. Hij probeerde me destijds naar Waasland-Beveren te halen. Ook nu zocht hij iemand die de Belgische competitie goed kent. We kwamen snel tot een akkoord. Als verdediger had ik de ploegen niet voor het uitkiezen."

Dinsdag trainde Matthys een eerste keer met zijn nieuwe ploegmakkers. "Het ging er gemoedelijk aan toe en ik voel dat de groep goed aan elkaar hangt. De kleedkamers zijn natuurlijk niet hetzelfde als bij Anderlecht, maar dat is niet erg. Ik pas me makkelijk aan."

"Spelen op het hoogste niveau is nu het belangrijkste. Ik heb de leeftijd bereikt om minuten te maken. Anders werd het misschien te laat", beseft Matthys. "Dit is het ideale moment. En vechten tegen de degradatie is niet minder dan strijden om de titel. Als we ons redden, hebben we ook een prijs binnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties