Kortrijk komt met officieel statement in nasleep rel rond Walem

Kortrijk komt met officieel statement in nasleep rel rond Walem
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De supporters van KV Kortrijk schreeuwden zaterdagavond om het ontslag van Johan Walem. Maar op weg naar de persconferentie van de trainers liep het verkeerd: de oefenmeester van de Kerels kreeg een duw van een boze supporter en trok meteen weg uit het stadion. Kortrijk is daar niet over te spreken.

Bij Kortrijk moeten beide coaches langs de supporters op weg naar de perszaal, die huist in een prefab-lokaal net buiten het stadion. Ook Michel Preud'homme gaf vorig jaar aan dat de situatie onveilig was. Gisteren raakte de thuistrainer niet eens aan dat lokaaltje, omdat hij werd geduwd door een woedende supporter. 

De Kerels veroordelen die actie nu met klem. In een opvallend statement zeggen ze dat geweld nooit goed zal worden gepraat en dat ze beschaamd zijn in het gedrag van de supporter in kwestie. Die persoon zal ook zwaar gestraft worden.

Het volledige bericht kan je hier nalezen:

KV Kortrijk wens als club een statement mee te delen naar aanleiding van het incident dat gisteren plaatsvond. Na afloop van de wedstrijd tegen Westerlo werd onze coach,  Johan Walem, op weg naar de persconferentie fysiek belaagd door een supporter van KVK.  

KV KORTRIJK betreurt niet enkel die feiten maar is ook beschaamd over het gedrag van die zogenaamde supporter.

KV KORTRIJK zal nooit dulden dat de fysieke integriteit van de coach, een speler of een lid van de club in het gedrang wordt gebracht door  eender wie.

KV KORTRIJK verontschuldigt zich bij zijn coach voor wat is gebeurd door één of meerdere personen die het echt niet goed menen met onze club.

Er is nooit een goede reden te vinden voor fysieke agressie. In deze zijn er ook geen verzachtende omstandigheden in aanmerking te nemen.

KV KORTRIJK zal tegen de persoon/personen de strenge maatregelen nemen die zich opdringen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties