'Heizeldramatoestanden' tijdens de bekerfinale: "Talrijke mensen lagen op de grond, kinderen werden vertrappeld"

Redactie
| 26 reacties
'Heizeldramatoestanden' tijdens de bekerfinale: "Talrijke mensen lagen op de grond, kinderen werden vertrappeld"
Foto: © photonews

Krijgen de ongeregeldheden voor aanvang van de bekerfinale tussen Standard en Club Brugge nog een staartje? Na wat er zich rond het Koning Boudewijnstadion afspeelde ziet dat er sterk naar uit.

Karl Dhont, de Belgische corruptiebestrijder bij de UEFA, maakte alles vanop de eerste rij mee. Zo kon één op de vijf tickets aan Tribune 3 niet worden gescand. Verder was hij getuige van twee vechtpartijen, aldus Sport/Voetbalmagazine.

"Talrijke mensen lagen op de grond, kinderen werden vertrappeld", schrijft hij in een scherpe e-mail gericht aan de KBVB en de bevoegde UEFA-instanties. "Er werd geschreeuwd, getrokken en geduwd gedurende die hele 45 minuten. Het is werkelijk een wonder dat er niemand ernstig gewond is geraakt."

Brugse hooligans in het stadion

Daar bleef het niet bij. Een twintigtal Brugse hooligans slaagde zónder ticket er toch in plaats te nemen op de trappen van het blauw-zwarte blok. "Het is buitengewoon betreurenswaardig dat deze taferelen zich dertig jaar na de Heizelramp voordoen in hetzelfde stadion", schrijft Dhont, die er op 29 mei 1985 ook bij was, verder nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties