Reactie Scifo baalt na tweede verlies: "Frustrerend om op die manier tegendoelpunten te slikken"

Diederik Geypen Aernout Van Lindt
Maarten Pottie, Diederik Geypen en Aernout Van Lindt vanuit Leuven
| 6 reacties
Scifo baalt na tweede verlies: "Frustrerend om op die manier tegendoelpunten te slikken"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De nationale beloften verloren hun wedstrijd tegen Montenegro met 1-2. Trainer Enzo Scifo wees na de match op de verdedigende fouten bij de tegendoelpunten.

"Het is erg frustrerend om die goals tegen te krijgen", aldus de teleurgestelde beloftencoach. "We bereidden ons voor op hun manier van spelen, we toonden een video van hoe ze scoren en spraken over hoe we moesten staan. Toch slikten we dat tegendoelpunt na vier minuten en vanaf dan kon Montenegro vanuit de organisatie spelen."

Mentaliteit

Scifo prees wel de mentaliteit van zijn ploeg. "We waren dominant en aanvallend tegen dit Montenegro, wat toch een sterke ploeg is. We reageerden goed na de tegendoelpunten en bleven kansen creëeren", vertelde hij. "We konden eigenlijk minstens 2 of 3 keer scoren, maar voetbal is ook de bal erin krijgen en dat is niet gelukt vandaag."

Ondanks dat de ex-international tevreden is met de mentaliteit, zag ook hij de nonchalance. "Door al dat talent denken we soms dat het te makkelijk zal gaan. Er is veel goede wil, maar er moeten nog stappen gezet worden zodat het eruit komt tijdens de wedstrijd", zei Scifo. "Montenegro kreeg twee kansen en ze scoorden twee keer, dan moet je gewoon steviger verdedigen."

De tweede helft speelde zich af op onze kant

-Mojas Radonjic

De coach van Montenegro, Mojas Radonjic, was uiteraard tevreden na de wedstrijd. "Om punten te pakken tegen een ploeg als dit België moet je heel goed spelen en geluk hebben", zei de bezoekende coach. De tweede helft speelde zich vooral op onze kant van het veld af, de Belgen creëerden veel druk en we zijn blij dat we onze voorsprong hebben behouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties