Portugese bondscoach over duel: "Een belangrijk signaal"

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Portugese bondscoach over duel: "Een belangrijk signaal"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de aanslagen in Brussel dreigde de oefeninterland tussen de Rode Duivels en Portugal in het water te vallen. Uiteindelijk werd vanuit Portugal een alternatief aangeboden en kan de wedstrijd in Leiria afgewerkt worden.

De Portugese bondscoach is blij met die oplossing. "Het belangrijkste is dat deze wedstrijd een signaal geeft: het signaal dat het voetbal niet bang is", zo noteerde Belga.

Volgens Santos zullen de aanslagen geen invloed hebben op het spel zelf. "Ik heb niet het gevoel dat de spelers aan die verschrikkelijke gebeurtenissen zullen denken als ze hun wedstrijd spelen en ik denk ook niet dat ze niet bevrijd zullen kunnen spelen."

Bondscoach is hard na nederlaag tegen Bulgarije

Wat verwacht de bondscoach op sportief vlak? Portugal heeft in elk geval iets recht te zetten na de nederlaag tegen Bulgarije. "In aanvallend opzicht lieten we enkele interessante dingen zien, maar op defensief vlak was het een ramp. Onze organisatie stond er niet, we gaven veel te veel ruimte weg en maakten onvergeeflijke fouten."

In elk geval zullen er een aantal wijzigingen zijn tegenover vrijdag. "Ik start waarschijnlijk met dezelfde structuur (4-4-2), maar uiteraard komen er enkele andere namen aan de aftrap."

Spelers sparen voor de Clásico?

Dat is niet alles. "Het spreekt ook voor zich dat we op tactisch vlak de nodige aanpassingen zullen doen in functie van de kwaliteiten van onze tegenstander, maar mijn spelers zullen een resultaat willen neerzetten."

Spelers sparen, met het oog op de Clásico bijvoorbeeld? Dat is de bondscoach naar eigen zeggen niet van plan. " "De spelers zitten in de nationale selectie om te spelen, niet om gespaard te worden", zo klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties