Dit moet je eens uitleggen: megawerken aan de Ring van Brussel... tijdens EK2020

Dit moet je eens uitleggen: megawerken aan de Ring van Brussel... tijdens EK2020
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe Eurostadion heeft al voor het nodige gepalaver gezorgd en of het er (op tijd) komt, is nog altijd niet helemaal duidelijk. Als klap op de vuurpijl is er vandaag echter nog een ander probleem naar boven gekomen.

Minister Ben Weyts heeft immers een project op poten gezet om het verkeer op de Brusselse Ring beter te laten verlopen. Mooi initiatief enzo, maar de werken starten in 2019 en zouden... vier jaar duren. Dat zou toch voor wat mobiliteitsproblemen kunnen zorgen als we de openingsmatch willen organiseren...

Vanaf 2019 zullen grootschalige werken van start gaan aan de Brusselse ring. Om het aantal weefbewegingen te verminderen, worden er over een lengte van 20 kilometer parallelbanen aangelegd, die het lokaal en doorgaand verkeer van elkaar scheiden. Op het viaduct van Vilvoorde komt er een vierde rijstrook, lezen we in HLN.

Daarnaast worden 3 nieuwe tramlijnen, 41 kilometer nieuwe fietsinfrastructuur en meer groen voorzien. Dit alles is goed voor een totaalinvestering van 2 miljard euro, zo maakte Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts vandaag bekend. De werken zullen plaatsvinden tussen de aansluiting E40 kust en E40 richting Leuven, over een lengte van 20 kilometer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties