Dit is ons Team van de Week!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Dit is ons Team van de Week!
Foto: © SDG

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op deze tweede speeldag stal vooral Club Brugge de show met de belangrijke overwinning tegen AA Gent. Geen wonder dat maar liefst vier Bruggelingen het team van de week halen.

Doel

Tussen de palen kiezen we voor de tweede week op rij voor Ludovic Butelle. Zijn voetenspel was alweer niet om over naar huis te schrijven, maar met zijn save op de penalty van Sven Kums duwt hij zich los in het Team van de Week.

Verdediging

Achterin nog twee speelkameraadjes van de Franse doelman. Laurens De Bock was outstanding op zijn linkerflank en had een halve match Boussoufa in zijn broekzak. Ook Bjorn Engels toonde dat hij deze zomer wel eens in Frankrijk zou kunnen vertoeven.

Verder hebben we een plaatsje voor Sacha Kotysch die sinds zijn terugkeer uit blessureleed aan een goeie reeks bezig is. Deze week scoorde hij zelfs. Paulussen dweilde dan weer de hele rechterflank af bij KV Mechelen en tekende voor een mooie assist.

Middenveld

Centraal op het middenveld vinden we de weergaloze Pozuelo. De Spanjaard inspireerde zijn Genk richting een duidelijke 4-0 tegen Oostende. Ook Dennis Praet maakt opnieuw zijn opwachting. Hij werkte een heerlijke pas van Tielemans perfect af.

Op de flanken kiezen we voor oude rot, maar helemaal nog niet versleten, Thomas Buffel. Hij wervelde als vanouds. Ook Izquierdo had, afgezien van zijn penalty-overtreding, een begenadigde dag. Hij bekroonde die met de mooie 2-0.

Aanval

Op de selectie van Okaka gaan we commentaar krijgen, maar als je helemaal zelf de actie opzet en daar de winning goal aan toevoegt, kunnen we bijna niet anders. Ook Leye was opnieuw sterk met alweer een doelpunt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties