Bailey reageert op interesse van topclubs en heeft een bericht voor Chelsea

Redactie
| 12 reacties
Bailey reageert op interesse van topclubs en heeft een bericht voor Chelsea
Foto: © SC

Leon Bailey maakt een uitstekend debuutseizoen mee bij Racing Genk. De 18-jarige Jamaicaanse talent wekte inmiddels interesse op van Engelse topclubs Chelsea en seizoensrevelatie Leicester City. De winger blijft met zijn voetjes op de grond, maar: "Ik sluit niets uit."

Leon Bailey is het nieuwe goudhaantje van Racing Genk. De Limburgers deden er alles aan om de Jamaicaan in hun rangen te krijgen en gelijk kregen ze. De winger bevestigt alle goede rapporten. En dat zien ze ook in het buitenland. Grootmacht Chelsea en seizoensrevelatie Leicester City zouden interesse hebben voor de flankspeler.

“Het is te vroeg om daarop in te gaan, maar ik sluit niets uit", vertelt Bailey aan Het Nieuwsblad. "De bal ligt in het kamp van de club. Als zij tonen dat ze mij willen houden, dan blijf ik. Het zou mooi zijn om volgend seizoen een gooi te doen naar de titel”, klinkt het ambitieus bij de Jamaicaan.

De Bruyne

Kampioen spelen met Genk en de interesse wekken van topclub Chelsea doen uiteraard denken aan Kevin De Bruyne. Bailey doet het met zes doelpunten en negen assists wel al beter dan de Manchester City-ster op zijn leeftijd.

Wie het in Genk doet, kan het overal waarmaken

-Leon Bailey

“Het zou mooi zijn om een ­carrière als die van De Bruyne uit te bouwen", zegt de Jamaicaan met het grootste respect. "Hij ­inspireert niet alleen mij, maar alle jeugdspelers hier. En het toont dat wie het in Genk goed doet, het overal kan waar­maken.”

Niet enkel Chelsea en Leicester City zijn geïnteresseerd. Ook Dortmund, Hamburg en Ajax zouden het Genkse goudhaantje naar hen willen lokken: "Dat geeft me alleen meer vleugels", klinkt het bij de jonge sterspeler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties