Wat als… Een match maar 45 minuten zouden duren? Dan zou deze ploeg op kop staan in play-off 1

Timothy Collard
Timothy Collard
| 17 reacties
Wat als… Een match maar 45 minuten zouden duren? Dan zou deze ploeg op kop staan in play-off 1
Foto: © SC

Met nog vier speeldagen voor de boeg prijkt Club Brugge aan de leiding in play-off 1. Maar wat als... Een wedstrijd in de Jupiler Pro League amper 45 minuten zou duren?

Wel, dan zou niemand minder dan KRC Genk aan de leiding staan in onze vaderlandse competitie. Let op: dan laten we de punten die de clubs in de reguliere competitie pakken wel buiten beschouwing. Het gaat in dit voorbeeld dus enkel over de gesprokkelde punten in play-off 1.

Mochten de matchen steevast halverwege worden afgefloten, dan zou de ploeg van Peter Maes tot dusver 11 op 18 hebben gesprokkeld.

Club tweede, Zulte Waregem zou er beter voor staan

Club Brugge zou dan momenteel tweede staan met evenveel punten, maar met een minder goed doelsaldo. Anderlecht zou het podium vervolledigen, en dat met een magere 7 op 18.

Zulte Waregem en AA Gent volgen nog net ietsje verder met 6 op 18, terwijl Oostende laatste staat met 6 op 18. Vooral het puntenaantal van Zulte Waregem springt in het oog. De troepen van Francky Dury sprokkelden tot dusver amper twee punten in play-off 1, maar mochten wedstrijden slechts 45 minuten duren, dan zou de ploeg al 4 punten meer tellen.

Wat voorts nog opvalt, is dat Anderlecht in de eerste 45 minuten van een match ontzettend moeilijk tot scoren komt. In zijn eerste zes wedstrijden van de play-offs scoorde paars-wit amper één goal voor de pauze.

De stand:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties