'Het potje RMP stinkt nog veel harder: vanwaar komt dat geld?'

Redactie
| 41 reacties
'Het potje RMP stinkt nog veel harder: vanwaar komt dat geld?'
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OH Leuven leeft opnieuw op hoop sinds er een fout werd gevonden in het licentiedossier van Moeskroen. Maar dat 'foutje' lijkt slechts de top van een ijsberg aan problemen.

De advocaten van OH Leuven, STVV en KVC Westerlo ontdekten een licentievoorwaarde die door Moeskroen én door de Licentiecommissie over het hoofd werd gezien: met Edward Van Daele en Michel Franceus zijn er leden van wijlen Excelsior Moeskroen aanwezig in de raad van bestuur. En een van de licentievoorwaarden is dat een club geen bestuurders mag bevatten die de laatste tien jaar bij een club betrokken waren die om andere dan sportieve redenen is geschrapt.

Maar volgens Sport/Voetbalmagazine is er veel meer aan de hand. "De raad van bestuur van Moeskroen werd na de aandelenoverdracht niet gewijzigd", klinkt het om te beginnen. Is er dus wel een overdracht geweest? Of is de club nog steeds in handen van makelaars.

"De club waarvoor Gol Football Malta 8,5 miljoen euro had betaald, was enkele maanden later dus nog slechts de prijs van vier broden waard", refereert het magazine naar de 10 euro die voor de club werd gegeven. Latimer - het bedrijf dat de aandelen kocht - zou bovendien maar over 1200 euro liquide middelen beschikken, maar zou wel 2,4 miljoen euro aan RMP hebben gegeven. Vanwaar komt dat geld?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties