Wat gaf nu eigenlijk dé doorslag bij dit Club Brugge? Volgens Denswil is het overduidelijk!
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 7 reacties

Wat gaf nu eigenlijk dé doorslag bij dit Club Brugge? Volgens Stefano Denswil is het overduidelijk!

Wat gaf nu eigenlijk dé doorslag bij dit Club Brugge? Volgens Denswil is het overduidelijk!
Foto: © Photonews

Club Brugge kroonde zich zondagnamiddag tot kampioen van België en na afloop van de topper tegen RSC Anderlecht barstte het feest in en rond Jan Breydel los. Een titel pakken, dat is niets nieuws voor Stefano Denswil, maar toch was de Nederlander best onder de indruk.

“Je voelde dat die ongelofelijke drang om de titel te pakken enorm aanwezig was. Na afloop van de wedstrijd bedankten heel wat supporters me ook. Dat is prachtig, hé”, glunderde de voormalige speler van Ajax.

“Ik maakte zo’n titelviering al mee bij Ajax en uiteindelijk is dit ook dé reden dat ik naar Club Brugge ben gekomen. Hier speel je altijd voor de titel, dat is toch wel gebleken sinds ik hier ben.”

Top tijdens play-offs

Maar aan wat heeft blauw-zwart die titel nu eigenlijk te danken? “We waren top tijdens de play-offs, dat was heel erg belangrijk. We hebben ons seizoen prima ingedeeld om er te staan wanneer het echt nodig was. Vorig jaar haakten we in dezelfde fase van het kampioenschap nog af voor de titel.”

Persoonlijk kan Denswil best terugblikken op een geslaagd seizoen. “Al verliep mijn jaar met enkele ups en downs, vooral door die twee blessures waardoor ik telkens een week of vier, vijf uit de roulatie was. Maar al bij al ben ik heel tevreden met hoe dit seizoen is verlopen.”

“Dit jaar bleek Manchester United nog te sterk voor ons, maar door het behalen van de titel zijn we nu al zeker van de poules in de Champions League. Ik heb goede herinneringen overgehouden aan de campagnes met Ajax. We wonnen van Barcelona en ik scoorde tegen AC Milan. Geweldig.”

"Simons heeft nog net iets meer ervaring dan ik"

“Dat ik deze ploeg ga moeten leiden in Europa? Euhm… Er is ook nog Timmy (Simons, nvdr.), hé” lacht Denswil. “Volgens mij heeft wel een voorsprong van meer dan tien jaar op mij. En ach, ervaring? Als ik Joske (Izquierdo, nvdr.) zie spelen, dan is ervaring niet altijd zo belangrijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties