Preud'homme had Leye op verlanglijstje staan: "Ik kon al drie keer bij Club Brugge tekenen"

Redactie
| 5 reacties
Preud'homme had Leye op verlanglijstje staan: "Ik kon al drie keer bij Club Brugge tekenen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mbaye Leye wil vanavond voor Zulte Waregem scoren tegen Club Brugge, maar voor hetzelfde geld droeg de aanvaller een blauw-zwart shirt. Michel Preud'homme heeft immers een boon voor de aanvoerder van de fusieclub. Maar...

Anderhalf jaar geleden was Mbaye Leye bijna een speler van Club Brugge. "Ik heb toen met Michel Preud'homme en Vincent Mannaert gesproken", vertelt de spits in Het Laatste Nieuws.

"Club Brugge was op zoek naar een vervanger voor Nicolas Castillo en dacht aan mij. Ik ga zelfs meer zeggen. In mijn carrière kon ik drie keer voor blauw-zwart tekenen. Er kwam echter nooit een deal uit de bus."

Leye scoort dezer dagen doelpunt na doelpunt voor Essevee, maar bij een topclub lukte dat echter nooit. "Het probleem is dat mensen me beoordelen op basis van mijn passages bij KAA Gent en Standard."

Ik heb bij een topclub nooit een eerlijke kans gekregen in de spits

Mbaye Leye

"Ik heb bij een topclub nooit een eerlijke kans gekregen in de spits", besluit Leye. "Bij Gent stond ik op de flank, terwijl ik bij Standard op een bepaald moment zelfs op de rechtsbackpositie moest voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties