Rusland heeft wél belang: "Vriendschappelijke wedstrijden bestaan voor mij niet"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Rusland heeft wél belang: "Vriendschappelijke wedstrijden bestaan voor mij niet"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Na een teleurstellende vertoning tegen Griekenland moet België toch werken aan eerherstel tegen Rusland, ook al is het maar een oefenmatch. Toby Alderweireld ziet er ook meer belang in.

Niemand staat echt te springen om een oefenmatch in Rusland te gaan spelen, zeker niet te midden van belangrijke matchen met de clubs. "Als prof moet je. We wisten het op voorhand, dus konden we ons mentaal voorbereiden. Vriendschappelijke wedstrijden bestaan voor mij echter niet: je speelt voor je land en dan wil je winnen," aldus Alderweireld.

"Ik voel natuurlijk ook dat ik belangrijker geworden ben, ik draai dan ook al een tijdje mee"

De verdediger van Tottenham ziet er wel een voordeel in. "Ik beschouw het dus als een leuke wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Bovendien is het een goeie voorbereiding op volgend jaar, we kunnen de sfeer hier al eens opsnuiven. Niet enkel het financiële aspect is dus belangrijk, maar ook het sportieve."

Schuiven in de achterlijn

De ploeg zal er sowieso anders uit zien dan tegen Griekenland, want naast de drie afwezigen van toen moeten er nog eens drie spelers afhaken. Thomas Vermaelen zal waarschijnlijk de geblesseerde Laurent Ciman vervangen, en indien nodig kan Alderweireld ook op rechtsback spelen zoals hij vroeger altijd deed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties