Mannaert legt vinger op de wonde van Club Brugge: "Ons probleem is meer dan louter mentaliteit"

Redactie
| 31 reacties
Mannaert legt vinger op de wonde van Club Brugge: "Ons probleem is meer dan louter mentaliteit"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Neen, het zijn tot dusver nog niet de play-offs van Club Brugge geworden. Daar waar blauw-zwart de tegenstand vorig jaar op een hoopje speelde tijdens de laatste tien wedstrijden van het seizoen, sputtert de motor nu als nooit tevoren. CEO Vincent Mannaert ziet het met lede ogen aan.

“Ik ben ontgoocheld over ons voetbal”, zegt Mannaert in Het Laatste Nieuws. “Wij voétballen gewoon niet goed genoeg. Er stonden tegen Zulte Waregem negen spelers uit de kampioenenploeg aan de aftrap, plus Wesley, die zijn derde goal maakt in evenveel play-offmatchen, en Limbombe, die voor mij de beste speler van Club was.”

“Die ploeg kán het, dat hebben ze voldoende bewezen, een maand geleden nog in de 5-0-overwinning tegen datzelfde Zulte Waregem bij ons thuis. Maar sindsdien hebben we niet meer gewonnen. En hebben we eigenlijk maar één echt goede match meer gespeeld, die op speeldag één van de play-offs tegen Gent, waar we beter verdienden.”

"Ik weiger op te geven. 't Zijn nu eenmaal play-offs"

Vincent Mannaert

De CEO van Club Brugge beseft dan ook dat blauw-zwart te weinig brengt. “Dan moet je eerlijk durven analyseren dat ons probleem meer is dan louter mentaliteit. Als je niet goed voetbalt, zul je zelfs met de beste mentaliteit geen vijf matchen winnen in play-off 1.”

“Ook al zijn onze kansen flink geslonken, de titel kan nog. Ik weiger op te geven. ’t Zijn nu eenmaal play-offs. Maar dan moet nú de prioriteit zijn dat we met z’n allen bij Club een antwoord gaan vinden op de vraag: ‘Hoe gaan we opnieuw ons goede voetbal vinden?’”, besluit Mannaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties