Goudhaantje kreeg disciplinaire schorsing, maar Club Brugge is gewaarschuwd: "Ik hou van hem, zo'n talent laat je niet vallen"

Redactie vanuit Waregem
| 4 reacties
Goudhaantje kreeg disciplinaire schorsing, maar Club Brugge is gewaarschuwd: "Ik hou van hem, zo'n talent laat je niet vallen"
Foto: © photonews

Afgelopen week geen Soualiho Meïté in de basis bij Zulte Waregem tegen AA Gent, omdat hij disciplinair geschorst was. Maar Francky Dury geeft de moed absoluut nog niet op.

Het goudhaantje van Essevee viel wel goed in bij de rust tegen AA Gent, maar dat hij er niet bij was had te maken met zijn afwezigheid op de uitlooptraining na de match tegen Charleroi. Toen tekende Sou niet present, omdat hij zich zou overslapen hebben. Dat excuus kon Francky Dury niet aanvaarden, waarop hij hem een signaal stuurde en naar de bank verwees tegen Gent.

Maar ondertussen zijn de plooien wel gladgestreken: "Ik kon zijn gedrag wel plaatsen (het is voor hem ook niet makkelijk met elke dag telefoontjes over clubs, nvdr), maar niet accepteren. Het was na de nederlaag tegen Charleroi ook absoluut niet een goede timing om zoiets te doen", aldus Dury achteraf. "Maar ik heb met hem gepraat en hij heeft geluisterd."

Meïté was de afgelopen dagen een beetje ziek, maar als hij fit raakt? Dan lijkt het erop dat hij 'gewoon' zal starten in Jan Breydel. "Het is mijn taak als coach om hem op het juiste pad te brengen of te houden. Ik probeerde hem te overtuigen van het feit dat we samen succes hebben gehaald."

Want Meïté moet door de grote poort van het Regenboogstadion naar het buitenland verkassen: "Ik wil niet dat ze hem herinneren omwille van vorige week, maar omwille van de mooie dingen die hij liet zien bij Essevee. Ik hou van die jongen, zo'n talent laat je echt niet vallen. Ik geloofde vooraf nooit hem te kunnen binnenhalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties