Preud'homme deelt prikje uit aan concurrenten: "Geen enkele ploeg speelt dit seizoen voor de titel. Wij wilden er als enige ploeg voor gaan"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 28 reacties
Preud'homme deelt prikje uit aan concurrenten: "Geen enkele ploeg speelt dit seizoen voor de titel. Wij wilden er als enige ploeg voor gaan"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge zette Zulte Waregem maandagavond opzij en zo staat de regerende kampioen plots weer tweede op vier punten van leider Anderlecht. De titelstrijd wordt weer ietsje spannender, maar daar denken ze in het Jan Breydelstadion toch anders over.

“Geen enkele ploeg speelt dit seizoen voor de titel. Wij zijn de enige ploeg die aan het begin van het seizoen verkondigden dat we voor de titel zouden gaan”, vertelde Michel Preud’homme na Club-Zulte Waregem.

“Alle andere ploegen spraken over het behalen van de derde plaats. Sommigen hebben misschien een kort geheugen, maar je kan die uitspraken terugvinden, hoor. Nu wij in een moeilijke positie verzeild geraakt zijn, kunnen we zeggen dat we voor Europees voetbal (en niet meer voor de titel, nvdr.) gaan.”

"Als we met zijn allen voor die derde plaats spelen, wordt er niemand kampioen"

Michel Preud'homme

“Maar als we met zijn allen voor die derde plaats spelen, gaat er dit seizoen niemand kampioen worden, hé”, gooide Preud’homme er in een cynische bui tegenaan.

Hoe dan ook: nu Club dichter bij Anderlecht staat, komt er mogelijk meer druk bij de matchen kijken. “Kijk: als je een kans hebt om de druk bij je ploeg weg te halen, doe je dat. Waarom zou de druk nu terugkomen? En zelfs als er druk is: deze ploeg heeft in het verleden vaak genoeg bewezen dat ze daarmee om kan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties