Dalsgaard weet wat hem mogelijk te wachten staat, Bondsparket nog vrij mild
Redactie
| 18 reacties

Bondsparket vordert twee speeldagen voor Dalsgaard

Dalsgaard weet wat hem mogelijk te wachten staat, Bondsparket nog vrij mild
Foto: © photonews

Het parket van de KBVB heeft zijn vordering bekendgemaakt voor Henrik Dalsgaard. De Deense rechtsachter van Zulte Waregem dreigt twee van de drie resterende matchen van play-off 1 te missen.

Het parket vorderde bij de Geschillencommissie een straf van twee speeldagen en 600 euro boete. Dalsgaard zette in de match tegen Club Brugge een vliegende tackle met twee voeten vooruit in op Ruud Vormer. Scheidsrechter Boucaut gaf hem daarvoor zelfs geen geel en moest dat bekopen met zijn stek in play-off 1.

"Ik stond er te dichtbij en ik was overtuigd dat hij geen slechte intenties had", verdedigde Boucaut zich daarop. Maar het Bondsparket ziet dat anders en vond dat Vormer geluk had dat hij geen blessure opliep. "Gelukkig springt Vormer juist op tijd. Vormer was sneller op de bal, Dalsgaard kon die bal nooit veroveren.

Oostende en Gent

"Hij raakt de bal uiteindelijk wel, maar er is ook contact met Vormer. De intensiteit van de tackle is veel te hoog, waardoor hij de fysieke integriteit van Vormer in gevaar brengt", zei bondsprocureur Gilles Blondeau. Deze namiddag maakt de Geschillencommissie haar verdict bekend. Essevee kan nog in beroep gaan, maar mogelijk mist hij dus de matchen tegen Oostende en Gent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties