Yannick Ferrera onder de indruk van Club Brugge-speler die je niet meteen verwacht: "Pure klasse"

Redactie
| 3 reacties
Yannick Ferrera onder de indruk van Club Brugge-speler die je niet meteen verwacht: "Pure klasse"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als het over Club Brugge gaat, dan worden de gebruikelijke namen zoals die van José Izquierdo, Hans Vanaken en Ruud Vormer vaak naar voor geschoven. Maar als het van KV Mechelen-trainer Yannick Ferrera afhangt, mag ook de Braziliaan Claudemir wat meer lof krijgen.

Afgelopen vrijdag etaleerde de middenvelder van Club Brugge zijn klasse op het veld van Sporting Charleroi. Met een heerlijke passje binnendoor zette hij Izquierdo op weg naar de 1-2. Een schitterende ingeving van de Braziliaan, en dat zag ook Yannick Ferrera.

Pure klasse

“Wat Claudemir daar deed, in twee tijden, zo snel en zo goed uitgevoerd… Dat is iets wat veel mensen niet van hem verwachten. We zien in Claudemir een breker voor de verdediging die na elke fout zaagt tegen de scheidsrechter, maar die assist was pure klasse. Het getuigt van inzicht”, benadrukte Ferrera in Extra Time.

“In de eerste helft speelde Claudemir vaak tussen de twee centrale verdedigers van Club. Hij verdeelde het spel van daaruit, maar koos bijna iedere keer voor een breedtepass of een risicoloze pass naar voor. In de tweede helft speelde Preud’homme hem dieper uit en dan deed hij zoiets bij het doelpunt. Hoe minder tijd hij krijgt, hoe beter”, merkte Wesley Sonck dan weer op.

"Claudemir bij KV Mechelen? Graag. Maar hij zou moeten vechten voor zijn plaats" (lacht)

Yannick Ferrera

“Of ik hem graag bij KV Mechelen zou hebben? Sowieso. Maar pas op: bij ons zit het wel goed op het middenveld. Met El Messaoudi die terugkeert en ook nog Rits en Vanlerberghe. Claudemir zou dan ook moeten vechten voor zijn plaats”, lachte Ferrera nog tot slot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties