Mister 90% is jarig - enkele recente krasse uitspraken: "Ik tipte Broos bij Kameroen" en "Foutmarge van nog geen tien procent"
Redactie
| 17 reacties

Georges Leekens spreekt over het mooie leven en zijn keuzes

Mister 90% is jarig - enkele recente krasse uitspraken: "Ik tipte Broos bij Kameroen" en "Foutmarge van nog geen tien procent"

Georges Leekens is jarig op 18 mei. De coach werd 68 jaar en wil voorlopig van geen stoppen weten. Zijn uitspraak over zijn werk bij de Rode Duivels (90% van het werk was gedaan) is hem jarenlang blijven achtervolgen, al kon hij het met de glimlach opnemen.

In een interview met Sport/Voetbalmagazine een tijdje terug gaf hij er opnieuw een koekje op: “Ik wil doorgaan en hou allang geen rekening meer met alle belachelijke dingen die over mij geschreven worden. Ik doe voort en neem beslissingen.”

90%

“En ik heb er een twintigtal genomen sinds ik trainer ben. Spijt heb ik er maar van 1 of 2, zoals de beslissing om de Duivels te verlaten en terug te keren naar Club Brugge. Maar al bij al is dat een foutmarge van nog geen tien procent. Toch niet slecht, vind ik.”

Overigens had het even goed ook anders kunnen lopen dit jaar, want Leekens had ook de Afrika Cup kunnen winnen. “Iedereen wil die winnen, maar mijn ploeg was gewoon niet klaar. Hugo Broos had tijd om supergoed werk te leveren met Kameroen, ik was degene die hem had getipt bij de Kameroense bond. Ze hadden mij gecontacteerd, maar ik kon Lokeren toen niet verlaten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties