STVV werd donderdag koud gepakt door Club Brugge: "Dat alles zo snel zou gaan, hadden we niet verwacht"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 35 reacties
STVV werd donderdag koud gepakt door Club Brugge: "Dat alles zo snel zou gaan, hadden we niet verwacht"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na het verrassende vertrek van Yannick Ferrera in 2015 moet STVV alweer noodgedwongen op zoek naar een nieuwe T1. Club Brugge plukte donderdag de 39-jarige Ivan Leko weg bij de Kanaries.

Sint-Truiden werd koud gepakt. "We vernamen het nieuws gisternamiddag. Dat alles zo snel zou gaan, hadden we niet verwacht", vertelt STVV-manager Philippe Bormans in gesprek met Voetbalkrant.com.

"Uiteraard hielden we er rekening mee dat Ivan kon vertrekken. We zijn dan ook niet verrast dat hij naar een topclub trekt. Daar zijn we best fier op."

Trainers zijn geen slaven, we kunnen ze niet vastbinden

Philippe Bormans

Na het vertrek van Ferrera destijds naar Standard zien de Truienaars op korte tijd opnieuw hun trainer naar een club uit de G5 trekken. "Trainers zijn geen slaven, we kunnen ze niet vastbinden", gaat Bormans voort. "Maar de twee situaties zijn niet met elkaar te vergelijken."

"Ivan had zijn standaardcontract vernieuwd met een opstapclausule. Daar heeft Club Brugge een zwaar bedrag (500.000 euro, red.) voor betaald."

STVV moet nu in sneltempo op zoek naar een nieuwe T1. "De trainingen starten binnen 14 dagen dus het is kort dag, maar we gaan rustig de tijd nemen om een ambitieuze coach te vinden die met jonge gasten wil werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties