Scheidsrechters worden strenger tijdens de play-offs: gele kaart voor wie achter de videoref vraagt

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 19 reacties
Scheidsrechters worden strenger tijdens de play-offs: gele kaart voor wie achter de videoref vraagt
Foto: © photonews

De play-offs in de Jupiler Pro League beginnen en dan stijgt ook de spanning bij de zes clubs die om de titel strijden. De scheidsrechters die de komende weken alle matchen in goede banen moeten leiden, kregen nog extra consignes mee.

Het Referee Department van de Belgische voetbalbond (KBVB) nodigde alle clubs uit op het nationaal oefencentrum in Tubeke voor een uiteenzetting over de regels. "Het is belangrijk dat we de clubs hierbij betrekken", zegt scheidsrechtersbaas Johan Verbist bij Sporza. "We vinden het waardevol om de teams op de hoogte te brengen van de instructies die wij voor de start van de play-offs aan onze refs gegeven hebben."

"We hopen dat iedereen zo op dezelfde lijn zit. Zeker in POI, waar de belangen zeer groot zijn, is het nuttig dat spelers en trainers het waarom achter beslissingen van onze scheidsen kennen."

Elke fase wordt bekeken

De arbiters zullen op bepaalde zaken strenger toekijken. "Zo zullen spelers die op het veld om een review van de video assistant referee (VAR) vragen een gele kaart krijgen", aldus Verbist. "Dat is immers een overbodige vraag. De spelers moeten de arbiter daar niet mee lastigvallen, omdat de VAR elke fase sowieso al bekijkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties