Bart Verhaeghe niet te spreken over belangrijke factor in de huidige competitieformule: "Dat doe je in Spel zonder Grenzen, niet in het voetbal"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 32 reacties
Bart Verhaeghe niet te spreken over belangrijke factor in de huidige competitieformule: "Dat doe je in Spel zonder Grenzen, niet in het voetbal"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge begint niet met twaalf punten, maar met zes punten voorsprong aan de nacompetitie. In het huidige PO-systeem worden de punten immers gehalveerd.

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe wil het huidige format veranderen om verschillende redenen. "We hebben een behoorlijke competitie en ik geloof ook dat we Europees succesvol kunnen zijn."

"Vorig seizoen zijn Gent en Genk lang meegegaan. In 2015 hadden wij in de halve finale van de Europa League kunnen staan. Maar we waren doodmoe, terwijl onze tegenstander Dnipro door de Oekraïense bond was vrijgesteld", geeft de sterke man van blauw-zwart en de Belgische voetbalbond (KBVB) aan in Het Nieuwsblad. "Dan zeg ik dat we te veel wedstrijden spelen en ons als Belgische competitie in de voet schieten."

"We moeten fris zijn als het er in Europa om gaat. Daarom pleit ik voor een betere spreiding van de intensiteit. Ik ben voorstander van een meer reguliere competitie, waarin de beste na het seizoen gewoon wint."

Puntenhalvering

Maar er is nog een factor die meespeelt. "Een andere reden voor mijn verzet tegen de play-offs is dat ik in hart en nieren een sportman ben. Punten halveren heeft niets met sport te maken. Dat doe je in Spel zonder Grenzen, niet in het voetbal", vindt Verhaeghe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties