Preud'homme op weg naar Standard, maar nog onder contract bij Club: voorzitter Bart Verhaeghe is duidelijk over een verhuis naar de concurrent

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 12 reacties
Preud'homme op weg naar Standard, maar nog onder contract bij Club: voorzitter Bart Verhaeghe is duidelijk over een verhuis naar de concurrent
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme wordt al twee weken aan Standard gelinkt. De oefenmeester staat op het punt terug te keren naar de club die hij in 2008 kampioen maakte, maar ligt voorlopig nog onder contract bij Club Brugge.

De vraag is dus of blauw-zwart zijn voormalige kampioenenmaker wel naar een rechtstreekse concurrent laat gaan? Club-voorzitter Bart Verhaeghe is daar in Het Nieuwsblad duidelijk over.

"Wie zijn wij om Michel tegen te houden als hij naar Standard wil gaan? Club zal zich loyaal en collegiaal opstellen. De voetbalwereld is niet heel groot, je komt elkaar toch weer opnieuw tegen. Ik heb goeie contacten met Standard, maar het is Standard dat zal beslissen. Club staat daar volledig buiten."

Wat met de Rode Duivels?

Verhaeghe is naast Club-preses ook ondervoorzitter bij de Belgische voetbalbond (KBVB). Een verhuis van Preud'homme naar Standard zou ook betekenen dat hij geen kandidaat-bondscoach meer is indien Roberto Martinez vertrekt.

"Bij de voetbalbond kunnen we geen trainer aanwerven zoals bij Club Brugge", benadrukt Verhaeghe. "De bond heeft een technische commissie en die heeft beslist de bondscoach te evalueren na het WK. Dat heeft consequenties en daar moeten we mee leven. We zullen zien wat het wordt. Ik hoor ook van alles over Michel, maar de situatie doet zich nog niet voor. Laten we vooral rustig blijven en eerst een goed WK spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties