Analyse Prestaties en relaties met bestuur, spelers én supporters: er is veel veranderd voor Ivan Leko tussen Club - Gent (3/2) en ... Club - Gent (31/3)

Prestaties en relaties met bestuur, spelers én supporters: er is veel veranderd voor Ivan Leko tussen Club - Gent (3/2) en ... Club - Gent (31/3)
Foto: © photonews

Er was de voorbije weken en maanden meermaals wel wat te doen over Ivan Leko, die zijn contract bij Club Brugge vooralsnog niet verlengd heeft. En toch is er de voorbije maanden wel degelijk iets veranderd.

Ivan Leko leek vorige week op een persconferentie duidelijk te maken dat hij de beslissing over een eventueel langer verblijf op Jan Breydel al had gemaakt, maar hij trok na de knappe zege tegen KAA Gent van leer dat hij niet had gezegd dat hij zou vertrekken.

Tussen de wedstrijd in de reguliere competitie met Club Brugge tegen KAA Gent begin februari en afgelopen zondag is er op verschillende gebieden wel een en ander helemaal anders dan toen. Dat was ook merkbaar op én rond het veld.

Prestaties

Alles staat of valt natuurlijk met prestaties. De demonstratie van Club Brugge tegen KAA Gent was totaal, zelfs met elf tegen elf. Ivan Leko lijkt met minder gewicht op zijn schouders te coachen, iets wat ook door zijn spelers wordt opgepikt.

Bovendien pakten de keuzes van de coach tegen de Buffalo's goed uit, met Clinton Mata in een glansrol op een positie die eigenlijk de zijne niet is. Het maakt van Ivan Leko een vakman, als blauw-zwart alsnog de titel zou pakken geeft het ook een argument richting het bestuur.

Bestuur

Dat bestuur heeft nog geen statement ingenomen dat het al dan niet nog verder wil met de Kroatische coach en kijkt misschien graag nog even de kat uit de boom, afhankelijk ook van een eventuele titel nog de komende maanden.

"Speculaties horen bij het voetbal, maar wij focussen ons op de interne communcatie. Wat dat betreft is er geen enkel misverstand tussen Ivan Leko en Club Brugge", aldus sterke man Vincent Mannaert zondag op Jan Breydel. 

Spelers

"We spelen voor het logo op ons shirt, voor de club en voor de coach", aldus Siebe Schrijvers in de catacomben van Jan Breydel na de zege tegen AA Gent. "De geruchten? In de groep is er nog niets over gezegd. Leko is belangrijk voor de club en heeft ook op mij veel invloed gehad, we gaan er samen voor."

Ook Ruud Vormer was duidelijk: "We zijn nu vooral bezig met het sportieve, daar denk ik alleen aan. We willen voor het hoogst mogelijke gaan in de competitie. Mijn applausvervanging? Ik heb gewoon mijn ding gedaan."

Supporters

En toch: net in die vervanging zat ook wel een mooi contrast met de onmin die er twee maanden geleden nog was tijdens de wedstrijd in de reguliere competitie tegen Gent, toen Vormer nog ziedend van het veld ging. Nu was er een warme knuffel, net als bij Wesley overigens.

En ook de fans hebben Ivan Leko weer helemaal in de armen gesloten. Zij dromen natuurlijk nog steeds van de titel en beseffen dat ze dan nog (minstens) twee maanden met z'n allen hand in hand moeten bluvn goan. "Ivan Leko Bruges Army" knalde meer vanuit de tribunes dan Thomas Kaminski knappe reddingen nodig had tegen de tsunami van blauw-zwarte aanvallen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties