Filip De Wilde ziet twee mogelijke verklaringen voor de foutjes van Didillon
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties

Filip De Wilde verklaart de foutjes van Anderlecht-keeper Didillon tegen Club Brugge en Anderlecht

Filip De Wilde ziet twee mogelijke verklaringen voor de foutjes van Didillon
Foto: © photonews

Tijdens de reguliere competitie acteerde Thomas Didillon op een erg hoog en constant niveau. In de play-offs daarentegen, ging hij twee keer in evenveel wedstrijden in de fout. Filip De Wilde volgt zijn prestaties heel aandachtig.

Tegen Genk en Club Brugge wou Thomas Didillon een ploegmaat met de voet aanspelen en tweemaal zat er een tegenstander tussen. Anderlecht betaalde het twee keer cash uit. “Ik zie twee verklaringen voor die foutjes”, zei Filip De Wilde, ex-keeper van Anderlecht en de Rode Duivels, bij la Dernière Heure.

Soms komt zijn zelfvertrouden over als arrogantie

“Ten eerste vermoed ik dat Rutten hem opdraagt om steeds mee op te bouwen en niet om ballen zomaar voorwaarts te knallen. Dan heeft Didillon het iets te goed willen doen. Maar volgens mij heeft hij tegen Club Brugge vooral willen aantonen dat hij zich niet uit evenwicht heeft laten brengen door de fout tegen Genk. ‘Kijk eens waartoe ik in staat ben.’”

“Hij heeft zich volgens mij ook willen bewijzen tegenover de buitenlandse clubs die hem aan het volgen zijn. Didillon heeft veel vertrouwen in zich, maar in zulke momenten komt dat over als arrogantie”, besloot De Wilde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws