Deschacht was gefrustreerd en neemt het zelfs op voor Coucke: "Maar godverdomme, ik had er nog bij willen zijn"

Deschacht was gefrustreerd en neemt het zelfs op voor Coucke: "Maar godverdomme, ik had er nog bij willen zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht was zondagavond te gast in Sports Late Night om de match van Anderlecht te analyseren. Al was het niet echt van harte: "Ik had gedacht dat ze gingen winnen. Toen ik op tv zag dat ze verloren dacht ik: 'Moet ik nu echt naar die uitzending?'

Deschacht leeft nog mee met zijn ex-club. Vooral het verlies tegen Club Brugge deed hem pijn. "Ik heb ook nooit verloren van Club in eigen huis. Godverdomme, ik had er nog bij willen zijn", zuchtte hij. "Ik was gefrustreerd dat ik niet kon meespelen, want tegen Club Brugge kwam altijd wat extra naar boven. Ik had niet moeten spelen, maar in de kleedkamer willen zitten. Want er zat niks van drive in. Toen ik die vijf minuten extra tijd zag... Wij zouden nog een tandje bij hebben gestoken."

Ook over de uitspraken van Hein Vanhaezebrouck had hij zijn mening. "De timing van die uitspraak was natuurlijk perfect doordat ze nu verliezen. Vanhaezebrouck heeft geluk gehad, want het had ook anders kunnen uitdraaien."

Europees voetbal is wel een must

De fans gebruikten het om een spandoek te maken: "'t Is hier Anderlecht, niet FC De Kampioenen!" “Iedereen heeft fouten gemaakt. Ik las heel weinig fouten van Hein en heel veel fouten van Marc Coucke. Een beetje zelfkritiek zou ook op zijn plaats geweest zijn. Iedereen heeft fouten gemaakt. Hein ook, ik ook."

Marc Coucke krijgt van hem nog respijt. "Kijk, iedereen weet dat er een aanvaring is geweest tussen de voorzitter en mij. Toch vind ik dat hij nog wat tijd mag krijgen. Europees voetbal is wel een absolute must, anders heb je gewoon de verkeerde beslissingen gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties