Kris Luyckx is duidelijk: "Gemiste kans van de voetbalbond" en "Heel wat mensen met boter op hoofd dreigen dans te ontspringen"

Redactie
| 19 reacties
Kris Luyckx is duidelijk: "Gemiste kans van de voetbalbond" en "Heel wat mensen met boter op hoofd dreigen dans te ontspringen"
Foto: © photonews

Op dinsdag 30 april wordt de kalender besproken wanneer iedereen zich in de bondsgebouwen in Brussel moet gaan verantwoorden in de 'Operatie Propere Handen'. Daarbij ook Dejan Veljkovic.

Het Bondsparket wil Dejan Veljkovic zwaar straffen voor zijn deel in de mogelijke matchfixing van KV Mechelen - Waasland-Beveren. Zo riskeert hij tien jaar geen tussenpersoon te mogen zijn bij transfers én tien jaar niet te mogen aansluiten bij de KBVB.

Advocaat Kris Luyckx schiet nu bij Sporza met scherp richting die aantijgingen: "Ze hadden mijn cliënt bij wijze van spreken even goed een uitnodiging voor de vissersclub kunnen sturen. De Geschillencommissie is een tuchtorgaan dat een uitspraak kan doen over de leden die aangesloten zijn bij de Belgische voetbalbond. Het verwondert mij dat ook wij moeten verschijnen."

Dans ontspringen

"Men wil iemand sanctioneren die nooit de voorwaarden van de voetbalbond heeft getekend. Dat is een juridisch curiosum, iets heel raar", aldus Luyckx. Die was verder ook kritisch richting de voetbalbond dat het onderzoek mogelijk niet al te diepgaand zou zijn gevoerd.

"We hebben altijd willen meewerken met de bond, maar er kwam geen resultaat. Volgens ons had men eigenlijk niet echt interesse in zijn verhaal. Het is mijn indruk dat dit een gemiste kans is. Als ik zie wat er nu op tafel ligt, kan ik alleen maar vaststellen dat het onderzoek gebeurd is aan de oppervlakte en dat er toch heel wat mensen met boter op het hoofd de dans dreigen te ontspringen, louter en alleen door het gegeven dat men het volledige plaatje niet kan en wil weten, aangezien men slechts beperkte informatie heeft gekregen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties