Daar liep het fout! Bondsprocureur Wagner zag '7 ongeoorloofde initiatieven' in matchfixingschandaal bij KV Mechelen en Waasland-Beveren
Redactie
| 142 reacties

Hoe KV Mechelen en Waasland-Beveren over de schreef gingen

Daar liep het fout! Bondsprocureur Wagner zag '7 ongeoorloofde initiatieven' in matchfixingschandaal bij KV Mechelen en Waasland-Beveren
Foto: © photonews

Er komt steeds meer aan het licht in het omkopingsschandaal. Volgens het rapport van bondsprocureur Wagner zijn er zeven dingen gebeurd bij KV Mechelen of Waasland-Beveren die niet door de beugel konden.

1. Dirk Huyck

De voorzitter van Waasland-Beveren werd benaderd door Thierry Steemans (KVM) en Dejan Veljkovic. Huyck laat zich niet omkopen, maar hij is wel bereid om mee te werken aan de redding van KV Mechelen, weet Het Laatste Nieuws. "De keuken is besteld", komt uit dit deel van het onderzoek.

2. Olivier Swolfs

De financieel directeur van Waasland-Beveren werd ook benaderd door Steemans. Na een ontmoeting belde Swolfs om te zeggen zijn club zou meewerken aan het behoud van KVM. 

Het telefoongesprek: "Beveren zal niet met zijn sterkste ploeg spelen. Ze gaan 'ne mix' doen. Er zijn onderhandelingen met de medische staf, er is sowieso al ambras en ze zijn uitgekeken op de trainer."

3. 4. 5. Spelers benaderd

De makelaars van enkele spelers van Eupen, de andere degradatiekandidaat, werden gecontacteerd door KV Mechelen voor een onrealistisch aanbod. Het gaat om Hendrik Van Crombrugge, Siebe Blondelle, Nils Schouterden en Mickael Tirpan.

KVM-hoofdaandeelhouder Olivier Somers zou druk hebben uitgeoefend op makelaar Evert Maeschalck. Hij is de zaakwaarnemer van Davy Roef, de doelman van de Waaslanders. Er zijn geen rechtstreekse telefoontaps over dit onderwerp, al zei Steemans wel: "Somers heeft het geregeld met Maeschalck." Cafépraat volgens die laatste.

Olivier Myny, toen Waasland-Beveren, kreeg een dag voor het cruciale duel te horen dat hij een contract bij KV Mechelen kon ondertekenen.

6. Moeskroen benaderd

Johan Timmermans (KVM) en Dejan Veljkovic hebben Paul Allaerts, de CEO van Moeskroen, gecontacteerd. Zij namen het op de laatste speeldag op tegen Eupen, het werd toen 4-0 voor de Panda's. "Geen paniek, Moeskroen zal het spel correct spelen", was de boodschap van Timmermans en Veljkovic.

7. Opstellingen andere teams

Enkele bestuursleden hebben geïnformeerd naar de opstellingen van Waasland-Beveren en Moeskroen. Zo werd Vincent Mannaert (Club Brugge) gevraagd of huurspeler Rotariu aan de aftrap zou komen bij Moeskroen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties