Zetterberg laat zijn licht schijnen over 'de strafschop' en het buitenspelgeval: "Ik vind dat de aanval het voordeel moet krijgen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brugge
| 25 reacties

Pär Zetterberg vond dat Wesley zijn goal had moeten krijgen in de eerste helft

Zetterberg laat zijn licht schijnen over 'de strafschop' en het buitenspelgeval: "Ik vind dat de aanval het voordeel moet krijgen"

Pär Zetterberg leert de videoref ook kennen. Sinds Nieuwjaar loopt de Zweed rond bij Anderlecht en verbaast zich toch wel over sommige beslissingen en regels. Na Anderlecht-Club Brugge gaf hij zijn eerlijke mening over de gevallen.

Zetterberg had - net als half Anderlecht - na de match de regels zitten uitpluizen. "Ik zeg niet dat we de match gewonnen hadden als we die penalty (hands van Mata) gekregen hadden. We hadden evengoed kunnen verliezen", aldus Zetterberg. "Maar er zou toch wel wat klaarheid moeten komen in zulke fases, want die kunnen alles veranderen. Ook voor Genk."

"Voor mij is het duidelijk penalty, voor jou misschien niet, voor hem misschien niet... En dat is het probleem: het is niet duidelijk." En alles fluiten van hands in de zestien vindt hij ook geen goeie oplossing. "Op dat moment gaan er spelers beginnen mikken naar de handen. Ik vind dat er minder problemen waren op dit soort fases een paar jaar geleden..."

Goal Wesley

En Zetterberg is eerlijk, want hij reageerde ook op de afgekeurde goal van Wesley. "Vroeger zou je zeggen: geef het voordeel aan de aanval. Ik vind het correct om het voordeel van de twijfel te geven aan de aanvaller als het gaat om een geval van millimeterwerk", zei hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties