Genk blijft bij standpunt: "Niemand zit er toch op te wachten dat Anderlecht, Club of Standard voor de achtste keer op rij kampioen wordt?"
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 176 reacties

Racing Genk blijft zich achter het huidige competitieformat zetten

Genk blijft bij standpunt: "Niemand zit er toch op te wachten dat Anderlecht, Club of Standard voor de achtste keer op rij kampioen wordt?"

Genk had een riante voorsprong na de reguliere competitie en had nu al bijna kampioen kunnen zijn zonder de halvering van de punten. In plaats van vier punten hadden ze nog maar één puntje nodig gehad. Toch blijven ze in Genk voorstander van de huidige competitieformule.

Club Brugge wil dat afschaffen, maar Genk blijft er achter staan. “Honderd procent. Ik ben ervan overtuigd dat play-off 1 onze competitie sterker maakt. Genk is goed geplaatst om de vergelijking te maken tussen de groepsfase in de Europa League en Play-off 1", aldus voorzitter Peter Croonen in Het Nieuwsblad.

"Wel, we spelen binnen onze eigen competitie elk jaar een topcompetitie. De halvering van de punten betekent dat in de reguliere competitie telkens acht tot negen ploegen mogen dromen, zelfs van het allerhoogste. Voor een coach is dat goud waard. Alleen de trainer die eerste is geworden in de reguliere competitie vindt de play-offs niet leuk."

Saai

Croonen vreest dat het anders saai gaat worden. “Als er geen halvering van de punten is, wordt het gewicht van de budgetten nog groter. Dan komen we in Juventus- en Bayern-scenario’s terecht. Niemand zit er toch op te wachten dat Anderlecht, Club Brugge of Standard voor de achtste keer op rij kampioen wordt?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties