Buffel weet waarom Genk zoveel geld betaalt voor Bongonda: "Hij doet me een beetje aan mezelf denken"

Buffel weet waarom Genk zoveel geld betaalt voor Bongonda: "Hij doet me een beetje aan mezelf denken"
Foto: © photonews

Theo Bongonda wordt de duurste transfer ooit tussen Belgische clubs en de derde duurste inkomende transfer uit de Genkse clubgeschiedenis. Maar is dat nu nog een risico, want de winger was in het verleden nog te veel speelvogel. Thomas Buffel die hem een seizoen meemaakte, geeft het antwoord.

Buffel looft zijn technische kwaliteiten. “Je kan hem niet helemaal vergelijken met Trossard. Zo vertrouwt Theo meer dan Leandro op zijn dribbel en gaat hij minder snel diep zonder bal. Hij komt vaak in de bal en zet dan een actie op. Vaak levert dat succes op. Zelfs met een man in de rug draait hij makkelijk weg en is hij moeilijk af te stoppen", aldus de ex-Genkie in HBvL.

“Hij doet mij een beetje aan mezelf denken in mijn jeugdjaren. Technisch is hij altijd sterk geweest, maar in de duels moest hij het vaak afleggen. Net zoals ik bij Excelsior, moest hij nog patatjes eten in het buitenland. Nu is hij op een leeftijd gekomen dat hij die stap heeft gezet. Hij laat zich niet zomaar meer opzij drummen.”

Francky Dury maakte er een echte prof van. “Het is geen moeilijke jongen. Hij is rustig van aard. Ik geloof absoluut dat hij slaagkansen heeft bij Genk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties