Antwerp en de eeuwige kritiek op het viriele, defensieve spel: "Genoeg kwaliteit om het aanvallender aan te pakken"

Antwerp en de eeuwige kritiek op het viriele, defensieve spel: "Genoeg kwaliteit om het aanvallender aan te pakken"

"Doelstelling bereikt", zo klonk het bij verschillende Antwerp-spelers na de 3-2 zege tegen Charleroi. En toch staat trainer Laszlo Bölöni ter discussie bij het nummer vier van play-off 1. Te verdedigend en niet attractief, luidt de kritiek op het spel van RAFC.

Dat was het afgelopen zondag alleszins niet. De start van de Great Old was desastreus, maar dat maakte de ommekeer des te spectaculairder. 0-2 achter na tien minuten -zelfs 0-1 na 8 seconden- maar op vijf dolle minuten was de scheve situatie helemaal recht gezet. Gevolg: de vierde plaats en kwalificatie voor de voorrondes van de Europa League.

De organisatie

"Er is dit jaar wel wat te zien geweest op de Bosuil", lachte Cisse Severeyns in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Er wordt vast en zeker al aanvallender gespeeld dan vorig jaar, maar je ziet dat de nadruk toch nog steeds op de organisatie ligt", oordeelde hij over het seizoen van zijn ex-club.

De cijfers liegen er ook niet om. 39 gemaakte goals (zes ploegen scoorden minder) en 34 stuks geïncasseerd (enkel Genk en Club Brugge deden beter) in de reguliere competitie. Langs de andere kant kan je ook niet naast de resultaten kijken: een Europees ticket na het tweede seizoen op het hoogste niveau.

Faris Haroun brak zondag nog een lans voor Bölöni en toch is er, ondanks zijn contract tot 2020, nog geen zekerheid over de Roemeen. "Wat wil het bestuur volgend seizoen? Van die vraag hangt het wat af. Een aanvallendere speelstijl zou leuker zijn. Dit team had veel kwaliteit, genoeg om het ook aanvallend aan te pakken", aldus Severeyns.

"Er werd vaker aan een wedstrijd gestart en gehoopt op een 1-0 dan bijvoorbeeld een 5-4. Dat komt de spektakelwaarde niet ten goede. Langs de andere kant hadden er weinig mensen gedacht dat Antwerp het seizoen op een vierde plaats zou afsluiten", had hij een dubbel gevoel over de speelstijl van RAFC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties