"Natte droom van een aantal Belgische clubs": 'kleinere' teams verzetten zich tegen de BeNeLiga

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 80 reacties
"Natte droom van een aantal Belgische clubs": 'kleinere' teams verzetten zich tegen de BeNeLiga
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag konden we u al melden dat er eerder deze week een geheime vergadering plaatsvond tussen enkele topclubs met als centrale thema: de BeNeLiga. De 'kleinere' clubs vinden dat maar niets, zo blijkt uit hun reacties.

Vertegenwoordigers van Club Brugge, Racing Genk, Anderlecht en Standard waren aanwezig op het overleg, evenals Peter Bossaert van de KBVB. Een competitie met Belgische en Nederlandse teams was het discussiepunt. Jammer, zo vinden enkele bestuurders van de 'kleinere' clubs.

Draagvlak?

"We hebben de laatste weken zo vaak samengezeten en dan verneem je zoiets via de pers", legde Patrick Orlans uit bij Het Nieuwsblad. "Deze discussie komt om de vijf jaar naar boven, maar de voordelen zijn nog altijd niet bewezen", aldus de algemeen directeur van KV Oostende.

"Ik denk dat ze er in Nederland ook niet op zitten te wachten. Ónze topclubs blijkbaar wel, tot ze in zo'n BeNeLiga nog maar vijfde eindigen in plaats van eerste", ging hij verder.

Calimero

"We hebben geen info, geen studies en ik weet ook dat ze in Nederland niet wakker liggen van deze natte droom van een aantal Belgische clubs", aldus Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns. "Ik wil niet de calimero uithangen, maar vind die vergadering ook deloyaal tegenover de andere clubs."

"Natuurlijk wordt die BeNeLiga niet breed gedragen. En het helpt niet als bepaalde clubs een dubbele agenda hebben. Dit zal volgende vrijdag op de Pro League zeker besproken worden", voegde Eddy Cordier van Zulte Waregem daar nog aan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties