Mazzu verwacht wel wat van Supercup: "Ik zie dit als een bekermatch" en "Met alles wat er gebeurd is..."
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties

Felice Mazzu verwacht gemotiveerd KV Mechelen in Supercup

Mazzu verwacht wel wat van Supercup: "Ik zie dit als een bekermatch" en "Met alles wat er gebeurd is..."
Foto: © photonews

De eerste prijs van het jaar staat zaterdag al op het spel. Landskampioen KRC Genk is favoriet om in eigen huis voor de tweede keer in de geschiedenis te winnen. Dan mogen de troepen van Felice Mazzu zich niet laten verrassen door bekerwinnaar KV Mechelen.

Genk speelde zeven keer de Supercup, maar won de trofee slechts één keertje, in 2011. De Limburgers beginnen eraan als landskampioen, maar zagen ondertussen wel Malinovskyi en Trossard vertrekken. "Ik ga niet zeggen dat je als trainer blij bent als zo'n spelers vertrekken", zegt trainer Felice Mazzu aan Het Laatste Nieuws. "Maar de club heeft goed gewerkt en spelers gehaald met veel kwaliteit."

Met al dat transferverkeer kan het wel enige tijd beslag nemen om een sterke ploeg te smeden. "Misschien hebben we centraal op het middenveld nog wat tijd nodig om de automatismen erin te krijgen." Mazzu heeft voorts wel zin in de Supercup. "Ik zie dit als een bekermatch. Een overwinning is belangrijk voor de ploeg én voor de club, maar ook voor mij."

Combinatie van kracht en techniek bij KVM

De ex-coach van Charleroi heeft zich een goed beeld gevormd van de tegenstander. "Ze hadden vorig jaar al spelers die meekunnen in 1A. Ze zijn sterk in het duel, hebben veel kracht en gestalte. Maar er zijn ook jongens zoals Storm die technisch goed zijn. Bovendien: met alles wat er de laatste tijd gebeurd is, komen ze ongetwijfeld gemotiveerd aan de aftrap."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties