Analist Eddy Snelders vindt beslissing om matchen uit te stellen "ridicuul": "Charleroi heeft 100 procent gelijk dat ze boos zijn"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 36 reacties

Eddy Snelders is het niet eens met de beslissing om matchen uit te stellen

Analist Eddy Snelders vindt beslissing om matchen uit te stellen "ridicuul": "Charleroi heeft 100 procent gelijk dat ze boos zijn"
Foto: © photonews

Charleroi heeft zich neergelegd bij de beslissing om de match van komend weekend uit te stellen. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het Belgisch voetbal werd er zo'n maatregel genomen. "Ridicuul", vindt analist Eddy Snelder. "Charleroi heeft alle reden om boos te zijn."

Als Charleroi voet bij stuk had gehouden, had Snelders het immers ook begrepen. "Ik heb een probleem met die uitgestelde matchen ja. Ik vind dat manipulatie van de nationale competities. Als je weet dat je Europees gaat spelen, moet je maar zorgen dat je kern breed genoeg is. Je weet waar je voorstaat hé! Zo is het altijd gegaan. Nu forceren de competitie in functie van de Europese competitie. Dat is toch niet de bedoeling?"

Snelders ziet de schuld echter niet liggen bij de Pro League en de KBVB. "Nee, het is Nederland die daar vorig seizoen mee begonnen is. De UEFA had toen moeten ingrijpen. Het is niet zo dat het overal gebeurd, maar nu ze daar relatief succes mee gehad hebben in Holland, gaan we dat bij ons ook eens proberen", laat Snelders zijn ongenoegen blijken. "Het gebeurt ook niet overal in Europa. Dus er is geen eenvormigheid. Voor de nationale ploegen is er dat wel, dat is normaal."

Nederland is daarmee begonnen vorig seizoen, de UEFA had toen al moeten ingrijpen

Charleroi heeft dus reden tot klagen. "Antwerp en Gent, die zullen het niet doen. Club Brugge ook niet. Maar er is die vierde club die wel voor het blok gezet wordt. Ik vind het hallucinant, want nu krijgen ze een topper door de neus geboord dit weekend en verliezen ze heel wat inkomsten. In november kunnen de omstandigheden al heel anders zijn. Midweek en slechter weer, ze gaan waarschijnlijk veel fans verliezen."

"Ik geef Charleroi 100 procent gelijk. Op de duur ga je de competitie invullen in functie van de Europees spelende ploegen. Dit is totaal uit zijn context gerukt. Charleroi werd voor een voldongen feit gesteld. Zoals Bayat zeg: de Pro League zal de gevolgen van deze beslissing moeten dragen", besluit Snelders. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties