Faïz Selemani eist 25.000€ per dag; KBVB houdt voet bij stuk

Dennis Rosiers
| 6 reacties
Faïz Selemani eist 25.000€ per dag; KBVB houdt voet bij stuk
Foto: © photonews

Faïz Selemani mocht in augustus plots niet meer meetrainen met Union. Bodyguards versperden hem de weg. Omdat hij zijn job niet kon uitvoeren, heeft hij zijn contract laten verbreken en een contract getekend bij KV Kortrijk. De KBVB wil hem voorlopig echter niet speelgerechtigd verklaren.

Vandaag stond het kortgeding voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel op het programma dat Selemani heeft ingesteld tegen de KBVB, omdat ze hem niet willen vrijgeven als speler van KV Kortrijk en dus geen wedstrijden kan spelen.

Selemani eist nu een dwangsom van 25.000€ per dag van de KBVB en vraagt bovendien ook het recht om de hele competitie stil te leggen. De reden dat de KBVB hem niet wil vrijgeven is omdat er nog niet geoordeeld is door de betrokken instantie of het in dit geval wel degelijk om een "zware fout" van Union ging, om hem niet te laten meetrainen. 

Zolang de arbeidsrechtbank of de Arbitragecommissie voor de Betaalde Sportbeoefenaar hier niet over geoordeeld heeft, wil de KBVB geen standpunt innemen in de zaak-Selemani. Het juridisch getouwtrek gaat ongetwijfeld nog een tijdje door.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties