Interview Eddy Snelders ziet één constante bij Beerschot: "Ik heb het nooit anders gekend"

Dante Bellon en Nils Wens
| 6 reacties
Eddy Snelders ziet één constante bij Beerschot: "Ik heb het nooit anders gekend"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is een vreemd seizoen voor de supporters en spelers van Beerschot. Het stamnummer dertien kende een matige eerste ronde in 1B en ontsloeg coach Vreven, maar won vorige week dan zonder schroom op het veld van periodekampioen OH Leuven. De club wil zo snel mogelijk weer bij de grote jongens staan.

“Ik zie dit Beerschot als hoe ik het al jaren ken”, is voetbalanalist Eddy Snelders van mening. “Hoe het nu loopt, ik heb het nooit anders geweten. Indertijd redden Germinal Ekeren en Beerschot elkaar. Beerschot had het stadion en de supporters, wij hadden de spelers. En dan zag je dat na amper een jaar Germinal Beerschot al helemaal verdwijnen. Dat was de ‘kracht’ van de supporters natuurlijk.”

Pieken en dalen

“In 2010 kwam Patrick Vanoppen dan in de plaats van Jos Verhaegen. Het leek allemaal mooi. Dat berenpak aan het stadhuis, de band met de supporters, maar uiteindelijk ging het verder naar af. Je ziet het pieken op het Kiel en dan weer dalen”, zegt Snelders.

“En dat was bij het begin van Beerschot-Wilrijk ook. Met alle respect voor de mensen van KFCO Wilrijk, maar zij waren tevreden met een pintje voor hun diensten. En dan zie je nu dat zij er niet meer bij zijn door onder andere die denkwijze. Ik hoor nu ook dat de club een schuld zou hebben van 3,5 miljoen euro. De tijd van het pieken heeft lang geduurd, maar nu lijkt het weer de andere richting uit te gaan.”

Geld wint

“Het zal ook allemaal afhangen wat die Saoedische prins gaat doen. Is Beerschot voor hem een investering of gewoon een plezierreisje? Dat is jammer genoeg veel meer aan het gebeuren in ons Belgisch voetbal dat zelfs de grote mannen nog maar weinig voeling hebben met de club.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties