antAntwerp
kvmKV Mechelen
Datum: 29/11/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Bosuil
Mirallas van kop van jut tegen Gent naar held tegen KV Mechelen
Johan Walckiers Hannes Van Gael
Johan Walckiers en Hannes Van Gael vanuit Antwerpen
| 100 reacties

Antwerp won in eigen huis van KV Mechelen

Mirallas van kop van jut tegen Gent naar held tegen KV Mechelen
Foto: © photonews

Voor onwaarschijnlijke verhaallijnen moet je tegenwoordig op de Bosuil zijn. Mooier kan je ze toch niet bedenken? Vorig weekend stapte Kevin Mirallas nog boos naar de kleedkamer na een discussie met coach Laszlo Bölöni. Vrijdag scoorde hij de enige treffer in Antwerp-KVM.

Eigenlijk waren onze verwachtingen voor de match vrij groot. Zo'n Antwerpse derby tussen twee ploegen in de top zes... Dat moest toch leuk worden? Blijkbaar hadden die jongens op het veld het niet zo begrepen. Nochtans kregen ze beiden de wortel van een vrij weekend voorgehangen.

Van Damme lam gelegd

Antwerp had wel de beste kansen en het betere van het spel. Als Thoelen geen superreflex uit zijn mouwen had geschud op een kopbal van Mbokani had het misschien een andere match kunnen worden. The Great Old domineerde duidelijk, zonder echter een rist kansen af te dwingen. Mechelen van zijn kant geraakte het eerste half uur niet eens in de grote carré van Bolat. Leg Van Damme lam en je bent al een heel eind weg om heel KV plat te leggen.

Er was echt een genster nodig, een vonk die de wedstrijd zou doen ontvlammen. Dan kijk je meestal naar Lamkel Ze, maar die zat gewoon op de bank en dissident Mirallas nam zijn plaats in. Nu is Mirallas wel een goeie voetballer, maar wat de negen jaar jongere Kameroener kan, is niet meer voor hem weggelegd. Die combinatie van snelheid, kracht en techniek is wat afgebot, zeker als flankspeler.

Lamkel to the rescue

Hebt u Lamkel Ze al ooit een onzichtbare match zien spelen? Wel... Antwerp kreeg een unieke kans op de voorsprong net voor rust. VAR-momentje nadat Peyre de bal met de hand had aangeraakt. Volgens de regels duidelijke penalty. Refaelov ging persoonlijk aan Mbokani zeggen dat hij mocht trappen en... Dieu schoot onnoemelijk zacht binnen het bereik van Thoelen. Bölöni hoofdschuddend naar binnen...

Een kwartier ver in de tweede helft was de Roemeen het beu. Hij had met een dwingende beweging zelf al Lamkel Ze naar de opwarming gestuurd en even later mocht hij ook invallen voor Refaelov. Daar was de genster. Mirallas mocht centraal gaan spelen en dat beviel hem blijkbaar een pak beter.

KV Mechelen speculeerde op een 0-0 en hoopte dat er meer uit de kast viel. Bijna gebeurde dat ook na een goeie actie van Togui. Maar dan was daar Mirallas, eindelijk... Goeie infiltratie en dito schot en Antwerp op 1-0. Met opengesperde armen ging hij vieren. Een hele week negatief in de pers omwille van zijn actie tegen Gent en dan dit... Revanche kan zoet smaken.

Bölöni zit nu echt weer strak in het zadel. En ja, KV Mechelen... Vrancken gaat echt iets anders moeten gaan bedenken, want de meeste tegenstanders weten nu waar de zwakke punten van zijn elftal liggen. 

Opstellingen

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan 90' -
Buta Aurélio 90' -
Arslanagic Dino 46' -
Hoedt Wesley 90' -
De Laet Ritchie 90' -
Haroun Faris 90' -
De Sart Alexis A 90' -
Refaelov Lior 60' -
Mirallas Kevin 89' -
Rodrigues Ivo 90' -
Mbokani Dieumerci   90' -
  Bank G Beoordeel
Seck Abdoulaye 44' -
Lamkel Ze Didier 30' -
Hongla Martin 1'  
Juklerød Simen -  
Teunckens Jens -  
Benson Manuel -  
Gano Zinho -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Thoelen Yannick 90' -
Van Cleemput Jules 90' -
Swinkels Arjan 90' -
Peyre Thibault   90' -
Corryn Alexander 90' -
Schoofs Rob 90' -
Van Damme Joachim 90' -
Kaya Onur 90' -
Vanzeir Dante 62' -
De Camargo Igor 80' -
Tainmont Clément 62' -
  Bank G Beoordeel
Togui William 28' -
Hairemans Geoffrey 28' -
Engvall Gustav 10' -
Bouzian Sofiane -  
Castro Bram -  
Vanlerberghe Jordi -  
Bijker Lucas -  
Bateau Sheldon -  
Herbeleef Antwerp - KV Mechelen

Vooraf