Interview Eric Van Meir over de individuen bij Antwerp: "Geen recht van spreken"

Dennis Rosiers
| 0 reacties
Eric Van Meir over de individuen bij Antwerp: "Geen recht van spreken"
Foto: © photonews

Vrijdagavond staat de derby Antwerp-KV Mechelen op het programma in de Jupiler Pro League. In veel opzichten een interessant duel: de terugkeer naar de Bosuil van Hairemans, de strijd om PO I ... Analist Eric Van Meir blikt vooruit naar dit interessante duel.

Eric, Vrijdag staat het interessant duel tussen Antwerp en KV Mechelen op het programma. Wat mogen we van de wedstrijd verwachten?

"Gezien het feit dat ze thuis spelen en hun recente vorm vermoed ik dat Antwerp aan het langste eind zal trekken. Ik vond ze enorm sterk thuis tegen Club Brugge en AA Gent. In tegenstelling tot de voorbije jaren is Antwerp in eigen huis dit seizoen heel moeilijk te verslaan. Op bezoek in Gent hadden ze uiteraard het geluk wat aan hun zijde met dat late doelpunt, maar die zeven op negen is hoe dan ook een straffe prestatie."

Ook in de strijd om PO I is dit een belangrijk duel. Hoe schat je de kansen van beide ploegen in?

"Antwerp is voor mij een zekerheid. Een ploeg met enorm veel kwaliteit en mogelijkheden, die verdwijnen niet meer uit de top 6."

"Voor KV Mechelen zal het nog lang en zwaar worden om in die top 6 te eindigen. Los daarvan hebben ze een schitterende heenronde achter de rug. Ze borduren voort op het fenomenale vorig seizoen, met veel vertrouwen en vuur, én met grotendeels dezelfde ploeg. Malinwa won zijn laatste twee duels op verplaatsing (Op Waasland-Beveren en Standard, nvdr.), waarbij ze telkens uitgaan van een strakke organisatie. Daardoor kunnen ze op de tegenaanval veel ploegen pijn doen. Benieuwd of ze dit ook vrijdag tegen Antwerp kunnen doen."

Benson en Mirallas, die afgelopen week in de clinch ging met Bölöni, zitten gewoon in de kern tegen Malinwa. Hoe verklaar je het gedrag van een doorwinterde prof als Mirallas?

"Kijk, Antwerp heeft nu eenmaal heel veel opties. Dat Bölöni de twee spelers selecteert is een ding. Maar dat wil nog lang niet zeggen dat ze ook effectief speeltijd zullen krijgen tegen KV Mechelen. Bölöni heeft hen niet nodig om een sterk elftal op de mat te kunnen brengen."

Het is simpel: als de ploeg resultaten haalt, hebben de jongens die naast de ploeg vallen geen recht van spreken

"Ik vind het alleen heel jammer dat een speler zich boven de ploeg stelt. Ik was als speler hoegenaamd niet zo en ik kan me er aan ergeren. Ik merk vaak op dat individuen zich belangrijker voelen dan het team en dat kan nooit het geval zijn. Al begrijp ik Mirallas wel. Hij komt terug naar België om zich in de kijker te spelen voor het EK van volgende zomer, en dan valt hij naast de ploeg. Maar voor mij is het simpel: de ploeg haalt resultaten, dus hebben de spelers die naast de ploeg vallen geen recht van spreken."

"Het probleem is dat het Antwerp-bestuur volgens mij geanticipeerd heeft om dit seizoen op drie fronten te strijden, wat door die dramatische uitschakeling tegen AZ niet gelukt is. Daardoor kan er te weinig geroteerd worden en zijn er nu eenmaal spelers die minder aan de bank komen. Dan krijg je bijvoorbeeld situaties waarin een Refaelov of Mirallas eens een paar weken uit de ploeg verdwijnt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties