Nog drie scenario's voor Standard om alsnog door te stoten, toch weinig geloof : "Vitoria beloofde alles op alles te zetten"

Jordan Horwood
Jordan Horwood
| 1 reacties
Nog drie scenario's voor Standard om alsnog door te stoten, toch weinig geloof : "Vitoria beloofde alles op alles te zetten"
Foto: © photonews

Bij Standard reageerde men verbaasd toen bleek dat Frankfurt ging winnen in Arsenal. Na het gelijkspel van de Rouches in Portugal hebben ze hun lot niet langer in eigen handen.

De Standard-spelers verlieten donderdag het terrein met het hoofd tussen de schouders. Hoewel het al bij al een billijk gelijkspel was, zat er ook nu weer meer in voor de Rouches. En de overwinning van Frankfurt in Londen betekende een serieuze klap voor Standard. "Heel slecht nieuws voor ons. maar we wisten dat we niets mochten laten liggen tegen Vitoria, en dat hebben we wel gedaan", zuchtte Mehdi Carcela na de match voor de camera's van RTBF.

"Het is verschrikkelijk, want we hebben alles gegeven. We hadden echt het gevoel dat Vitoria te pakken was. Dat Arsenal dan ook nog eens verliest in eigen huis... Het zal heel moeilijk worden", aldus Obbi Oulare

Ook de Standard-coach reageerde weinig optimistisch. "Er is niet veel hoop. De Portugezen hebben me beloofd dat ze alles zullen geven op de slotspeeldag. Maar Frankfurt dat op de laatste speeldag thuis moét winnen... Die gaan niets laten liggen", beseft Michel Preud'homme. 

Er zijn nog drie scenario's voor Standard om alsnog door het oog van de naald te kruipen en door te stoten naar de volgende ronde.

Scenario 1: ruime zege tegen Arsenal

Standard kan Arsenal nog uitschakelen. Hoe? Door een overwinning met minimaal vijf doelpunten verschil. De Rouches verloren namelijk met 4-0 in Londen.

Scenario 2: Een zege tegen Arsenal en Frankfurt speelt gelijk

Zelfs als Frankfurt gelijkspeelt tegen Vitoria, volstaat een nipte zege van Standard niet. Ook dan moeten ze met minstens twee doelpunten verschil winnen om de Duitsers op basis van het doelpuntensaldo achter zich te laten.

Scenario 3: Zege tegen Arsenal, nederlaag van Frankfurt

Weinig waarschijnlijk, maar mogelijk. Als Frankfurt in het zand bijt tegen Vitoria, volstaat een zege van de Rouches tegen Arsenal om door te stoten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties