De veelbesproken passage van Diagne bij Club Brugge: Van Anderlecht aftroeven over 'Adje voor de Sfeer' tot onmogelijke status
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 7 reacties
De veelbesproken passage van Diagne bij Club Brugge: Van Anderlecht aftroeven over 'Adje voor de Sfeer' tot onmogelijke status

Veel is Mbaye Diagne niet aan de bak gekomen bij Club Brugge -en naar alle waarschijnlijkheid zal dat in de toekomst ook niet meer gebeuren- maar toch was hij de voorbije maanden een veelbesproken figuur in ons klein voetballand. Een korte samenvatting van zijn al even korte passage.

Anderlecht afgetroefd

De competitie was al enkele speeldagen ver en zowel Anderlecht als Club Brugge was nog op zoek naar een diepe spits met een neus voor goals. Paars-wit legde contacten met Mbaye Diagne, vorig jaar nog topschutter in Turkije, en liet hem overvliegen naar België. Het Brugse bestuur deed hem na landing van koers wijzigen en huurde hem van Galatasaray. Anderlecht was boos, zouden ze dat nu nog zijn?

Invalbeurten en goals

Dat Diagne niet de eenvoudigste in de omgang was sijpelde langzaam binnen vanuit Turkije en de vorige clubs waar de Senegalese goalgetter aan de slag was. Clement probeerde hem te prikkelen met korte invalbeurten of door hem in de tribune te zetten. In de competitie viel hij 116 minuten in alvorens hij zijn kans in de basis kreeg, maar daarin scoorde hij wel vier keer.

Adje voor de sfeer

De goals gingen lekker binnen en Diagne probeerde zich populair te maken bij de fans en zijn ploegmakkers. Zo vierde hij zijn goal tegen Gent met een ad fundum en ging hij in zijn wagen uit de bol op 'Arrividerci Hans' van Laura Lynn, een leuke verwijzing naar Hans Vanaken.

Minder als basisspeler

Slechts twee keer in zijn passage bij Club Brugge zette Philippe Clement hem in de basiself. Eerst in de bekermatch tegen Francs Borains, waar club niet thuis gaf in de eerste helft. Na 45 minuten mocht hij naar de kant en in zijn andere match als titularis, tegen Kortrijk, kreeg hij 63 minuten.

Penaltydebacle

Vier dagen na zijn basisplaats mocht Diagne invallen tegen PSG. Hij versierde een strafschop en eiste de bal meteen op. Vanaken, de vaste penaltynemer, werd wandelen gestuurd door Diagne - Arrividerci Hans. De doelman redde de zwakke inzet en de Senegalees werd verketterd door al wat blauw-en-zwart was.

Non-actief

Het incident werd intern besproken en er volgden excuses. Zijn positie bij Club was ogenschijnlijk onmogelijk geworden, maar toch mocht hij tijdens de interlandbreak nog opdraven in een oefenpot. Officiële matchen spelen zat er niet meer in en voor de verplaatsing naar Galatasaray moest hij in Brugge blijven.

Toch reisde hij op eigen houtje naar Turkije om te praten. Een terugkeer afdwingen zat er niet in. Terug in België werd hij op non-actief gezet tot hij opnieuw goede intenties toont. Het incident met zijn Rolls-Royce -zijn verzekeringspapieren waren niet in orde- is alvast geen stap in de goede richting.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Kwart Finales

Nieuwste reacties