Hein Vanhaezebrouck heeft klare taal klaar voor ex-werkgever: "Dat bestaat al jàren in het voetbal"

Dante Bellon
| 25 reacties
Hein Vanhaezebrouck heeft klare taal klaar voor ex-werkgever: "Dat bestaat al jàren in het voetbal"
Foto: © photonews

In zijn wekelijkse column voor Het Nieuwsblad haalde Hein Vanhaezebrouck de situatie van Anderlecht opnieuw aan. "Ik doe het liever niet, maar het kan niet anders."

Afgelopen zondag verloor Anderlecht opnieuw na negen wedstrijden op het veld van KV Oostende. De eerste keer sinds de terugkeer van Vincent Kompany. "Ik had nooit verwacht dat het tegen Oostende even slecht ging zijn als tegen Kortrijk. Ik dacht altijd dat ze Play-off 1 zouden halen, maar daar denk ik nu toch anders over", legt de ex-coach van Anderlecht, nu analist, uit.

"Kompany denkt dat hij de toekomst van het voetbal in handen heeft, maar dat is niet zo", gaat Vanhaezebrouck verder. "Vierkanten op het middenveld en inside backs bestaan al meer dan tien jaar in het voetbal. Opbouw van achteruit? Jeugdcoördinator Jean Kindermans vraagt al jaren niets anders van zijn jeugd op Anderlecht. Combinatieopbouw zonder ballen weg te trappen is al zolang ik het weet een gouden regel bij de jeugd daar."

"Dat wisten ze"

De voetbalanalist verwijst ook naar de blessures, maar ziet daar geen graten in. "Iedereen wist dat Kompany, Chadli en Nasri blessuregevoelig waren. Roofe was zelfs nog geblesseerd toen ze hem haalden. Sandler kende ook al een lange blessure waarin hij hervallen is."

Duisternis

Toch ziet Vanhaezebrouck een lichtpuntje bij Paars-Wit. "Van Crombrugge doet het prima. Buiten dat eerste doelpunt op Oostende, was al meermaals de puntenpakker van deze ploeg. Luckassen is geen meerwaarde en ook Vlap speelt weinig. Er is fenomenaal veel geld uitgegeven. Dat komt hard aan bij de fans. Zeker als de club nu tien plekken lager staat dan wanneer Coucke ze overnam."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties