Anderlecht heeft het al vaak lastig gehad op Le Canonnier

Anderlecht heeft het al vaak lastig gehad op Le Canonnier
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht begeeft zich in een delicate situatie en net nu volgt de verplaatsing naar Moeskroen in het kader van de achtste finales in de Beker van België. Daar wacht paars-wit opnieuw een lastige opdracht, als we de cijfers van de voorbije ontmoetingen mogen geloven.

Nochtans wilden de spelers van Bernd Hollerbach na de nederlaag in Brugge weinig kwijt over de bekermatch tegen Anderlecht. De Duitse coach wilde duidelijk niet in zijn kaarten laten kijken. Les Hurlus kennen natuurlijk de kwaliteit bij de tegenstander, maar geloven er misschien meer in dan Sporting.

De cijfers van de voorbije onderlinge ontmoetingen in Moeskroen tonen aan dat Les Hurlus in het voordeel zijn. Moeskroen kan de wedstrijd ook vol vertrouwen aanvatten, terwijl er bij Anderlecht toch enige twijfel is na twee matige prestaties.

Le Canonnier, de kracht van Moeskroen?

Le Canonnier is ook steeds meer een oninneembare vesting aan het worden. Dit seizoen wist enkel Club Brugge er te gaan winnen. Anderlecht beet er in augustus al zijn tanden stuk op de thuisploeg. De Brusselaars vonden de opening niet in de organisatie van Moeskroen, het bleef dan ook bij 0-0.

Sinds de terugkeer van Excel in de hoogste afdeling, kan Moeskroen een sterk rapport voorleggen in de thuiswedstrijden tegen Anderlecht. Zo wist Moeskroen vorig seizoen met 3-1 te winnen, onder andere na een schitterend doelpunt van Marko Bakic.

Deze stats zullen echter plaats moeten ruimen voor de realiteit op het veld. Nu play-off 1 zo ver weg lijkt, kan Anderlecht het zich niet permitteren om uitgeschakeld te worden in de achtste finales van de Beker van België. Met een Moeskroen dat durft te dromen, kondigt er zich misschien wel een open bekerwedstrijd aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties