Sint-Truiden klopt mak KV Kortrijk en mag opnieuw naar boven kijken
Simon Wauters
| 5 reacties

Sint-Truiden won met 2-0 van KV Kortrijk

Sint-Truiden heeft zaterdagavond met 2-0 gewonnen van KV Kortrijk. Na een extreem flauwe eerste helft, was de tweede een stuk beter.

De eerste 45 minuten waren enkel slaapverwekkend te noemen. De Kanaries kwamen een stuk gretiger uit de kleedkamer en creëerden op vijf minuten meer dan op de eerste drie kwartier samen.

Na 54 minuten was de nul van het bord. Facundo Colidio werkte een prima steekbal van Alexander De Bruyn tegen de netten. 1-0.

STVV duwde door en een minuut of tien later verdubbelde het de score. Deze keer bediende De Bruyn Colido. 2-0. Wedstrijd gespeeld?

Niet echt. KVK werd eindelijk wakker en kwam een aantal keer dicht bij de aansluitingstreffer, maar was niet efficiënt genoeg. De 2-0 bleef zo op het bord staan.

STVV-coach Milos Kostic liet zich onlangs ontvallen dat play-off 1 nog mogelijk was met de juiste mentaliteit. De Kanaries komen voorlopig op acht punten van plaats zes. KVK ziet Waasland-Beveren dichterbij sluipen, maar heeft nog een geruststellende voorsprong op rode lantaarn Cercle Brugge.