antAntwerp
zwaZulte Waregem
Datum: 16/12/2020 18:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Bosuil
Antwerp blijft met nul op negen achter na thuisnederlaag tegen Zulte Waregem
Alyssa Saliou vanuit Bosuil Stadion
| 269 reacties

Antwerp verliest thuis van Zulte Waregem en blijft zo met nul op negen achter

Antwerp blijft met nul op negen achter na thuisnederlaag tegen Zulte Waregem

De troepen van coach Franky Dury hadden door de afgelasting van de partij tegen KAS Eupen extra tijd om zich voor de bereiden op het duel tegen Antwerp. Een schril contrast met 
Antwerp waar de duels zich al enkele weken aan sneltempo opvolgen, door onder andere hun Europese matchen.

Na amper één minuut hadden we al even opschudding. Na licht contact met De Laet ging Bruno gaan liggen in de zestien en claimde een penalty. Maar D’Hondt besloot om verder te spelen. Ook de VAR vond dat de juiste keuze.

Antwerp nam de partij in het openingskwartier stevig in handen en kon enkele keren dreigen. Gerkens zocht het hoofd van Mbokani, maar die kon net niet hard genoeg koppen. Ook Junklerod gaf enkele gevaarlijke voorzetten vanop de flank. Coach Franky Dury moest al vroeg in de partij ingrijpen. Chory moest na contact met De Laet het duel verlaten. Jelle Vossen kwam de geblesseerde speler vervangen. Even later had ook De Laet zelf verzorging nodig na een harde botsing met ploegmaats Batubinsika. De verdediger leek even buiten bewust zijn, maar hij kon uiteindelijk toch verder spelen.

Openingstreffer

Antwerp bleef baas in de eerste helft maar zag Zulte Waregem toch steeds meer in de wedstrijd komen. Na een knappe schijnbeweging en voorzet met rechts van Deschacht kon Vossen terugkoppen aan de tweede paal waar Bruno klaar stond om het af te werken. 

Zo kwamen de bezoekers na iets meer dan een half uur ietwat onverwacht op voorsprong. Dat werd meteen ook de rustscore. Zulte Waregem ging met een kleine voorsprong de kleedkamers in.

Tweede helft

Kort na het aftrappen van de tweede helft ging De Laet gaan zitten op de grasmat. Met het gekende windmolen teken vroeg hij met zijn handen zijn wissel aan. De Laet had duidelijk nog last van de botsing eerder in de eerste helft waar hij een elleboog tegen de slaap kreeg. Ampomah nam zijn plaats in.

Een diep kwartier in de tweede helft kreeg De Bock een gele kaart gepresenteerd na het foutief afstoppen van Ampomah. Hij kijkt tegen een schorsing aan en zal dus de volgende wedstrijd van Zulte Waregem tegen Sint-Truiden moeten missen.

Leko grijpt in

Met nog iets minder dan een half uur spelen besloot Leko om in te grijpen. Antwerp zat steeds minder in de wedstrijd en kwam nog amper aan dreigen toe. De coach haalde Refaelov van het veld en zette De Sart erop.

Afgekeurde goal Seck!

En dan gingen de netten plot trillen! Bostyn duwde een voorzet van Benson weg, waarop de bal bij Seck belandde. Hij raakte het eerst met de arm en trapte vervolgens binnen. Antwerp begon meteen te vieren, maar het feestje werd al snel afgekapt. Scheidsrechter D'Hondt had handsspel gezien. De VAR bevestigde. Zo begon de tijd echt wel te tikken voor Antwerp. Zouden ze nog een slotoffensief brengen?

Helaas kwam er geen verbetering voor de thuisploeg. De Sart probeerde Mbokani nog te serveren met een voorzet maar de pass was te ver. De thuisploeg kreeg nog vijf minuten extra, maar dat leverde niks meer op. Zulte Waregem kon voor de eerste keer winnen op de Bosuil. Antwerp blijft zo achter met nul op negen. 

Opstellingen

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
2 De Laet Ritchie 54' -
4 Seck Abdoulaye 90' -
6 Juklerød Simen 90' -
10 Refaelov Lior 66' -
16 Gerkens Pieter 90' -
18 Hongla Martin 45' -
19 Miyoshi Koji 90' -
21 Batubinsika Dylan 90' -
38 Haroun Faris 90' -
46 Butez Jean 90' -
70 Mbokani Dieumerci 90' -
  Bank G Beoordeel
Lukaku Jordan -  
1 Beiranvand Alireza -  
14 De Pauw Nill -  
23 Ampomah Nana   36' -
24 Benavente Cristian -  
25 De Sart Alexis   24' -
26 Gelin Jérémy -  
28 Benson Manuel 45' -
30 Buta Aurélio -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
3 Deschacht Olivier 90' -
4 Opare Daniel   90' -
5 Marcq Damien   90' -
10 Govea Omar 90' -
15 Chorý Tomáš 11' -
19 Bruno Gianni 89' -
21 Seck Ibrahima 90' -
25 Bostyn Louis 90' -
27 De Bock Laurens   90' -
33 Humphreys Cameron 90' -
43 Kainourgios Nikos 90' -
  Bank G Beoordeel
1 Bossut Sammy -  
2 Bianda William -  
6 Sissako Abdoulaye 1'  
9 Vossen Jelle A 79' -
11 Srarfi Bassem -  
23 Armenakas Panagiotis -  
24 Pletinckx Ewoud -  
29 De Smet Mathieu -  
44 Bansen Eike -  
Herbeleef Antwerp - Zulte Waregem

Vooraf