Reactie Coach Leko: "Pas achteraf zag ik hoe vermoeid sommigen van mijn spelers werkelijk waren."

Alyssa Saliou vanuit Bosuil Stadion
| 89 reacties
Coach Leko: "Pas achteraf zag ik hoe vermoeid sommigen van mijn spelers werkelijk waren."

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp verloor in eigen huis van Zulte Waregem en blijft zo achter met nul op negen. Terwijl de West-Vlamingen extra tijd hadden om zich voor te bereiden op het duel, bleven de wedstrijden van Antwerp zich kort na elkaar opvolgen. En die vermoeidheid speelde hen parten.

Coach Leko zag zijn team goed starten maar na twinting minuten ging het tempo en de intensiteit drastisch naar beneden.

"Ik ben teleurgesteld in onze voorbije tien dagen, maar ik ben trots op mijn team.
Vooral als je kijkt naar wat ze de voorbije vijf maanden brachten. Doorzettingsvermogen, passie, vechtlust. Als je wint win je samen, als je verliest ook."

Extra rust

Maar vandaag kregen we opnieuw een bijna onherkenbaar Antwerp vergeleken met die voorbije vijf maanden. Op de vraag als sommige spelers niet gewoon dringend extra rust nodig hebben na het hectische schema van The Great Old tot nu toe dit seizoen, knikt Leko bevestigend.

"Sommige spelers hebben waarschijnlijk inderdaad extra rust nodig. Als staf gebruiken we fysieke maar ook mentale parameters om te zien hoe het met ze gaat. Maar ze tonen allemaal dat ze willen spelen. En als spelers dan zelf ook nog eens aandringen dat ze willen spelen… Dan is het moeilijk om ze rust te geven. We communiceren met ze en onder andere Refaelov en Hongla gaven echt aan klaar te zijn om te spelen deze wedstrijd. Maar na deze partij heb ik gezien dat ze inderdaad rust nodig hadden. Voor de wedstrijd was dat niet zo duidelijk.

Leko ging ook nog even in op hun prestaties deze avond. Lior leek het op een gegeven moment zodanig moeilijk te hebben op het veld dat hij begon over te geven. Hongla was dan weer helemaal onzichtbaar.

Vermoeide Refaelov:

"Lior speelde de voorbije dagen naar mijn mening eigenlijk de beste wedstrijden van zijn carriëre. Hij was een leider op het veld, verantwoordelijk. Hij communiceerde naar het team en nam ze op sleeptouw. Van mij ga je geen slecht woord horen over hem. Maar vandaag kwam dat er minder uit. Hij had gewoon een mindere wedstrijd."

Volgens Leko kon je diezelfde redenering gebruiken voor Martin Hongla.

Onherkenbare Hongla

"Hongla had een beetje hetzelfde voor als Lior. Gewoon een mindere wedstrijd. Maar daarom moeten we hem nu niet afslachten. Hij is nog jong, de voorbije maanden kon ik op hem rekenen. En dat was ook een heuse aanpassing voor hem. Eerst in de tribune zitten en nu basisspeler. Ik vertrouw erop dat alles terug goedkomt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties